Roark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açık konuşayım şimdi bu ön sipariş sistemi çok canlar yakacak.

Şu an a-b-c farketmez tüm talepler hiçbir resmi sözleşmesi olmadan önlerine domain kayıt listesi yağıyor. Şu anda bu listelerden jenerik alan adlarını bir güzel ayıklayacak çalışanlar, onları kaydedemedik parasını iade edelim deyip kendilerine alacaklar. Zaten kayıt garantisi vermiyoruz diye üzerine basa basa söylüyorlar. Atıyorum alisveris.com.tr adresi olsun kaydetmek istedin, zaten kayıt firması bu ismi vermeyin deyip iadeye düşürecek. Oysa belgeli ya da anlık alımlarda sistemden direkt aldığınız için başkasının farkedip konması durumu kolay değildi.

Şu an jenerik alan adı aldım diyenlerin %90'ı eli boş dönecek kayıt açılınca. Ben de çok güzel başvurular yaptım ama pek ümitli değilim, ya tutarsa diye aldım.

Öyle jenerik boş bir domain bulduysan git marka tescil başvurusu yap ve domaini al. Bende 10 civarı domain için ön başvuru yaptım ama hiç birini kaybetsem oturup üzülmem.

Ama mesela aziz.com.tr benim için önemliydi (Oğlumun adı) TRABİS 'in açılmasını beklemedim gittim marka başvurusu ile aldım. Yada uye.com.tr boştaydı kısa ve jenerikti TRABİS riskine girmedim marka ile aldım.

Oturup üzüleceğiniz bir domain varsa gidip başvuru ile alın.