Yeni bir BIOS yazabilirsin , Bunun için mevcut BIOS'u modifiye edebilirsin modlama denir buna mod biosda denilebilir .
Sıkıntı şu ki bunları imzalamak çok zordur , imza atmadan flashlamak yani eeprom üzerine yazmak işte o sıkıntı .
Yazdığın an hata olabilir yazmış olduğun modda hata vardır haliyle BIOS açılmaz ki ... bazı bilgisayarlarda bunun için sessiz flashlama denilen olay vardır bazen orası bile çalışmaz .
Tek tıkla veya CMD kodları ile çok zor , bunun için Tool yani araçlar var , BIOS mod araçları bunlarda Grafik arayüz olanı da var hem yazma hem düzenleme olarak .
Eğer çok kritik bir değişiklik yapacaksanız , gerçekten BIOS modlama ile ve BIOS yazma ile ilgili bilginizin olması lazım .
rastgele şimdi uğraşmayayım size googledan aratarak bir link buldum bakabilirsiniz :
https://forum.shiftdelete.net/konula...aclari.676324/
Örneğin bende Non Oem bir toplama dizüstü var , bu toplama dizüstünde MSI BIOS kullanıyorum örneğin .
Dizüstü modeli alakasız ama benzer konfigürasyonlar olduğu için BIOS düzenleyerek kendime göre BIOS'u oluşturdum ve onu kullanıyorum .
Tabi BIOS içerisine dahil etmem gereken sürüyle modül oldu bazı ek donanımlar kullandığım için .
İmzalaması zor iştir , İmzalarsan gönül rahatlığıyla flashlarsın , imzalayamazsan en ufak bir aksaklıkta başına büyük bela alırsın ki bunun için EEPROM değişimi bile söz konusu olur .
Not : Bu işlemi ihtiyaçtan dolayı yapmıştım , Özellikle yeni bazı teknolojileri desteklemiyordu ; benim toplama dizüstünün BIOS sürümü ve güncelleme gelmiyordu , Bende MSI modellerine güncelleme geldiğini gördüm bir yerde onları düzenleyerek kendi dizüstüme entegre ettim olay bu .