Ben istisna için verdiğim dilekçemde web sitesi üzerinden adsense geliri elde etmekteyim şeklinde yazdım ve istisna belgesi verildi. Ama şüphelerim olduğunu ve ilerde sorun yaşamak istemediğimi söyledim ve bana o zaman özelge talebinde bulun dediler.
Özelge talebinde bulundum ve gelen cevap "Somut bir olaya dayanmayan, teorik hususlara ilişkin bilgi ve izahat taleplerinin özelge kapsamına değerlendirilemeyeceği belirtilmiştir. " şeklindeydi.
Bugün tekrar gittim ben şimdi ne yapmalıyım diye vergi dairesindekilerde bilmiyor.
Zaten daha ekranlarıda açılmamış ve çalışmalar devam ediyormuş. Bağkur isteğe bağlı olmalı ama şuan mükellefiyet açıldığı anda otomatik olarak açılıyor gibi şeyleride konuştuk.
Olayın özeti : Ekim ayından bu yana bir yasayı çıkaramadılar. Herşekilde sorunlu ve hatalı bir yasa.
Başvuru dilekçenizi ve verilen cevabı saklayın. İleride inceleme olursa işinize yaraması çok muhtemel. Amacınıza ulaşmışsınız demektir. Ama dediğim gibi ileride ihbar, inceleme vs. şekilde geçmişe dönük istisna iptal edilirse bu belgeler işe yarayacaktır.