aşı vücuda mikrobu tanıtmak deği lmi? e zaten hasta olduysak aşının mantığı nedir bunu bize hiç kimse ikna edici bir şekilde anlatmadı malesef.
mRNA aşılarının çalışma mantığı bu şekilde değil. Dolayısıyla sadece bire bir aynı mikroba karşı değil, olası varyantlarına karşı da kısmi olarak koruma sağlıyor. İlaveten hastalığı 3-4 kez hasarsız bir şekilde geçirebildiyseniz aynı derecede bağışıklık oluşturmuş olabilirsiniz o kadarını da bilemiyorum. Aşının çalışma mekanizması konusunda daha detaylı ve teknik ayrıntı verebilecek yetkinlikte değilim ben de. O yüzden ne yazık ki yardımcı olamayacağım ama şahsen tümüyle ikna oldum.
Kendim 3 doz Biontech aşı oldum. Aile büyüklerimiz 2 sinovac + 3 biontechliler ve covidli olduğumuzu öğrendiğimiz günün bir önceki günü onlarla kapalı ortamda, evde yedik içtik, saatler geçirdik. Çok şükür ki pozitif bile çıkmadılar. Çocuklara gelince de henüz maalesef hak verilmedi ama verilir verilmez ben kendi çocuklarıma aşı yaptıracağım. Ancak herkesin kendi kararı olduğuna katılıyorum artık. İstemeyen yaptırmamakta özgür. Ben kendimce tüm gönlümle inandığım şey için çevreme davette bulunuyorum ancak konuyla ilgili bir iddiam yok.