TrueLove adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle herkese selamlar,
Pandemi başladığında herkes gibi mesleki olarak ben de çok etkilenmiştim. Fotoğraf işi yaptığım için işler tamamen durmuştu.
Daha sonra Dropshopping yapmaya karar verdim. İade problemi olmasın diye fantezi iç giyim satacaktım.
Trendyol'da mağaza açarak Trendyol'un kazığını güzelce yedikten sonra kendi web sitemi açmaya karar verdim. Bu arada Trendyol'da mağaza açarak iyi para kazanan kimseyi görmedim. Aklınızda bulunsun.

Zaten cepte çok para olmadı için opencart kurdum. 3-5 Kez siteyi patlattıktan sonra opencart ile aynı dili konuşmaya başladık. Tüm ürünleri XML ile çekerek pasif hale getirdim. Ürün başlıklarını kendime göre düzenledim. Açıklama kısmına yazacak pek bir şey olmadığı için olduğu kadar düzenledim.

Sitenin son derece basit ve sade olmasını istiyordum. Sağda solda uçan banner, bir sürü gereksiz reklamlar insanların ilgisini çekmediğinin çok iyi farkındaydım. İnsanlar siteye girip istediğini hızlıca alıp çıkabilmeliydi. Buna göre bir tema tasarladım.Size de tavsiyem artık insanlar öyle çok karmaşık sitelerde zaman geçirmek istemiyor. Bir şey almak için sitenize gelmiş olan kişinin odağında sadece ürünler olmalı. Kafa karıştırma potansiyeli olan her şeyi siteden kaldırın.

Daha sonra siteyi açtım. Hedeflediğim kelime "Kapıda ödeme xxx giyim" şeklindeydi. Kategori açıklamalarını buna göre düzenledim. Meğerse odaklandığım kelimenin aylık aranma hacmi 200müş

Aradan 15 gün geçti ilk siparişi aldım. 54 TL'lik ürün kapıda ödeme gelmişti. Müşteri adresi mobil bölge olduğu için ürün bedeli kadar kargo ücreti de ödedim. Oradan da zarar ettim ama siftah olduğu için zaten istekli olarak gönderdim.

Güncel durum ise şu an bazı günler 9-10 sipariş, bazen 3 gün gelmiyor, bazen ise günde 1-2 sipariş geliyor. Komisyon vb. giderlerim olmadığı için %80 net kar ile satış yapmaktayım.

Aylık Satış Grafiği.

En Çok sipariş veren iller ise;
İstanbul
Konya
Çorum
Malatya

Seo için ne yaptık?
Google alışverişte bir türlü ürünleri çıkartamadık. Bu çok büyük bir eksik oldu.
Seo için bütçemiz olmadığı için hiç bir şey yapmadık.
Bir kaç dandirik bloga yorum yazdık. Hiç tanıtım yazısı yazdıramadık.
Günlük 100 civarı hitimiz mevcut. Benim sitede satışa dönüşü oranı %5 civarı. Yani her 100 kişiden 5 tanesi sipariş veriyor. Bunun sebebi bence tema. Çünkü siteye giren müşteriler WhatsApp hattından bazen ilginç sorular soruyorlar. Adam veya Kadın gerçekten nasıl alacağını bilemiyor. Buradan anlıyoruz tema seçimi inanılmaz fark ediyor. Basit ve sade olunca insanların kafası çok karışmıyor..

Sıfır seo ve sıfır sermaye ile 6. ayda stabil olarak sipariş almaya başladım. O yüzden kendimi tebrik ediyorum

Bir de yukarıdakilerden bağımsız olarak sitede görseli olan ürün için Wp'den yazan tipler var. Başka fotoları var mı eşime göstereceğim filan diyor.Nasıl fotoğraf diyorum kızın fotoları diyor! Yani adamın niyet farklı. Eşine filan göstereceği yok. Orta doğu bataklığında sıradan bir gün deyip devam ediyoruz.
Hocam bu bedeni kıza denetirmisiniz eşime alacamda (!)
Allah yardımcın olsun