Şaşırdıklarım;
1. Almanya'da yaşayan birinin 2000 Euro için iyi bir maaş demesi.
2. Almanya hükümetinin bu gibi konularda araştırmacı olmamasını düşünerek böyle bir konu açmış olması.
(Bu görüşlerimi Almanya'da yaşayan biri olarak belirtiyorum.)
Hocam Almanyada yaşasaydın böyle bir yazı yazmazdınız..
Bizi terörist ilan etseydiniz bu az oldu?
Burada Vatandaşlara yardım ediliyor
Kaçak insan göçmüykrveya ticaret yapılmıyor
kaç tane Almancı gördüm Türkiyedeki vatandaşların gelmesini istemezsiniz tabi sigorta artıyor 😉
Almanyada 2.000 Euro net maaş
İçinden Hiç bir şey kesilmeden
Kötü diyorsanız Almanyada yaşamıyorsunuz demektir
tşk ederim lütfen daha fazla tartışmayın bu konuyu benimle
Bence anlamanızda sorun oluştu. Almanya kötü demedim.

) Hemen troll muhabbetlerine başlamışsınız.
1- Dedim ki Almanya'da yaşayan Alman, Türk, Cezayirli, Faslı, Fransız, Makedonyalı, Sırf bir kişi 2000 Euro maaş için iyi bir maaş demez. Temizlik işi felan mı yapıyorsunuz?
Bosch fabrikasında SK. 3 ile çalışan birinin minimum maaşı; 2500 Euro'dur (2 vardiye)
Zeiss fabrikasında SK. 3 ile çalışan birinin minimum maaşı; 3500 Euro'dur (2 vardiye)
Voith fabrikasında SK. 3 ile çalışan birinin minimum maaşı; 3500 Euro'dur (2 vardiye)
Mercedes, Audi, BMW fabrikalarından birinde SK. 3 ile çalışan birinin minimum maaşı; 3500-4000 Euro'dur. (2 vardiye)
Full time (haftalık 39 saat) çalışan birisi eğer ki 2000 Euro maaş alıyorsa ya temizlik işinde çalışıyordur ya Türk'ün yanında çalışıyordur ya da kekliyorlardır. Kimse kusura bakmasın. Böyle bir Almanya'ya kötü demiş olmam pek mümkün değil.

)
Hemen terörist mevzu, sigorta olayına girme hikayelerini artık bırakın. Onu Türkiye'de yaşayanlara anlatırsınız.
Yurtdışından birisi Almanya'ya yerleştiğinde toplum üzerinde hiçbir olumsuz etki oluşmaz. Buna sigortada dahildir. Kendi şirketim var ve kendi sigortasını, vergisini ödeyen birisiyim Almanya'da. Öyle bir tereddütüm yok.
Sevgili vizesi diye birşeyde yoktur.
İnandırıcı olması açısından; arkadaşlar size kendi adıma davetiye çıkartacağım isteyen ve onay alan Shengen vizesi ile gelsin. Burada paralı evlilik yapsın deseniz daha inandırıcı olurdu. 8 yıllık süreç içerisinde bence buranın kanunlarının %5'ine hakim olamamışsınız. Burada doğan büyüyen bile %70ini zor öğreniyor zaten. (Birisine davetiye çıkartabilmeniz içinde maalesef 2000 Euro yeterli olmuyor.Belediye'ye gittiğinizde buna da imkan vermeyeceklerdir. Kusura bakmayın. Çocuk parasını felan gelir olarak sayıyorsanız, onu devlet ödediğini için resmi dairelerde geçerliliği yoktur.)
Bizim en büyük sıkıntımız; en iyi biz biliyoruz, biz çözdük havası yaratmak. Ama o işler Avrupa genelinde öyle yürümüyor.