"Gece gece açılan saçma konulardan biridir" kesin diye gelenlere de selam olsun
Spotify'de beni moda sokup 1-2 saat daha çalıştıracak birşeyler ararken 15 dk daha kaybettiğimi farkettim.
Çalan şeyler kötü değildi, ben gereğinden fazla seçiciydim. Çünkü seçeneğim çok fazlaydı...
Aklıma mblık usbler ile eşten dostan şarkı aldıgımız, bearshare li limewareli günlerimiz, hatta bırakın tamamını, sözünü, zaman zaman 10 saniyelik polifonik telefon sesi ile bir şarkıyı yaşadıgımız günler geldi. MSN durumunda görüpte şarkıyı göndersene dediğimiz zamanlar
Bir müzik o zaman çok daha değerliydi. Şuanki hareketimi tamamen teknolojinin pek çok iyi yanı ile beraber getirdiği kötülüklerden birisi olarak görüyorum.
Ee ne mi yapacaz?
Bilmem, ben günü kurtarmak için şöyle yaptım:
Kapattım spoftiyi
, hatıra olarak sakladıgım mp3 arşivimi açtım, media playere sürükledim. Bahtıma ne çalarsa dinliyorum. Eskiden de öyle değil miydi ?
Ve eskiden dinlediğimiz şarkılar çok daha kıymetli, anlamlı değil miydi?
Teknoloji çok büyük imkanlar tanıyor, bir adım dahi kaçırmamak lazım günümüz ekosisteminde varolabilmek için. Ama bazı değerleri de kaybetmemek gerekir.
2 jenerasyon öncesi için plak neyse, emin olun bizim için de cd, mp3 devrindeki müzik aynı değerde. Çünkü ulaşabildiklerimiz şuana göre çok kısıtlıydı, ve de çok değerliydi.
Ben mp3 arşivimi, eski mp3 çalarımı bir koleksiyon gibi saklıyorum. Şuan bile benim için bile inanılmaz nostaljik, çok uzak. Umarım o günleri görürsem
, torunlarım için ne kadar ilginç olabileceğini tahmin edemiyorum