Hadi işlerden bıktık, birazcık sohbet olsun...
Çok para kazanmak için kendini yiyip bitirmeye gerek yok...
Senin olan başkasına gitmez, başkasının olan sana gelmez...
İnsan yaratılmadan, rızkı yaratıldı...
Ancak nasılsa rızkım bellidir, Rabbim kefil dir diye atalete düşmek, yan gelip yatmak da caiz değil.
Bir Allah cc dostu şöyle der:
İnsan geçimi için maişetini kazanmak için evden çıkarken şöyle niyet etmeli; "Ya Rabbi sen rızkına kefilsin, beni şimdiye kadar doyurduğun gibi her zaman korur gözetirsin ancak sen bize çalışmayı, rızkımız için koşturmayı vacip kıldın, senin rızanı kazanmak, emrine uymak için çıkıyorum, sen işlerimi kolaylaştır."
Para kazanmak az veya çok kazanmak zekayla, güçle, kuvvetle alakalı değil, tamamen Rabbul Alemin dilemesiyle alakalı..
Çok para çok mutluluk değildir, önemli olan gönül zenginliği ve kanaattir...
EN büyük zenginlik kanaattir...
Hatta bazen Allah cc daha az zeki, daha tembel bazı insanlara çok mal mülk verir ve adeta der ki; kulum bu iş sadece benim dilememle olur...
Bir gün padişahın birinin yolu bir dervişin yanına düşmüş,,, Dervişe sormuş, derviş der misin bu dünyada benden daha zengini var mı?
Padişahım onu bilemem ancak sizin servetinizin bir bardak su kadar değeri yoktur onu bilirim...
Padişah şaşırır, ey derviş bu nasıl olur der...
Derviş der ki;
padişahım diyelim ki, ıssız bir çöle düştünüz ve suyunuz tükendi, günler geçti bir yudum su içemediniz,,,
-ee
-O zaman size bir bardak su versem ve desem ki servetinin yarısını ver bu suyu sana vereyim, ne dersiniz?
-Yani öleceğime verdim gitti yarısını.
-Peki suyu içtiniz ama çıkaramıyorsun günler geçti ama dışarı çıkaramıyorsun, çatlayacaksınız nerdeyse,,
-Eeee
- Dışarı çıkarabilmek için kalan servetinizi de verir misiniz?
- Ölmekten iyidir, verdim gitti..
-Gördünüz mü sizin servetinizin değeri bir bardak su kadar bile değil...