şahsi görüşümü belirtmem gerekirse bu tarz konuların yasaklanması ve süresiz ban cezası verilmesi gerekir böylece en azından ilgi çekmeye çalışanlardan arınmış olur forum zira her gün gördüğüm özellikle yeni üyelerin konularına bakınca
ekşi ve dh forum gibi seviyesiz saldım çayıra platformlardan bir farkı kalmadı neredeyse yakışmıyor böyle bir yere (bu düşüncemin sadece intihar konularıyla alakası yoktur genel kanım ve gözlemim sadece).
bazı arkadaşlar çok yanlış düşündüğümü düşünecekler çeşitli mazeretler vs sunacaklar ama dediğim gibi bu şahsi görüşümdür kimseyle tartışmaya girmeye niyetim yok.
intihar edecek insan gelip r10da konu açmaz belki milyonda bir olabilir istisnalar kaideyi bozmaz, parasını kaybeden, yuvasını kaybeden gelir derdini döker o ayrı konu, insanlar bazı konuları tanımadıkları insanlarla daha rahat açar ve anonimlik birincil sebeptir, intihar konuları nadiren sosyal medya vs görülebilir fakat orada amaç yakın çevreye bilgi vermek ulaştırmaktır (arkadaş akraba vs.)
birde olayın farklı boyutları var ve bu kısım en önemlisi bana göre
- intihar etmek istediğini söyleyen kişiler kafasında kurgu mu düşünce mi eylem planı mı artık neyse detaylı detaylı anlatıyor
- zaten ülkecek kırılgan psikolojiye sahibiz malum durumlar yüzünden herkes patlayacak yer arıyor
- şu sebepten bu sebepten vs ki çoğu da gerçekçi ve bunalım sebebi oluyor dolayısıyla insanların beynine bu hayat böyle yaşanmaz öl kurtul düşüncesi yerleşmeye başlıyor
- burada yaşı küçük arkadaşlar kardeşlerimizde var ve pokemon izleyip balkondan atlayan çocukları yada şu meşhur balina oyununu vs düşündükçe ne kadar önemli ve dikkat edilesi bir konu olduğu daha net anlaşılıyor
- insanlara belki istemeden intihar sebeplerini ve eğilimlerini aşılıyorlar belki hiç aklında olmayan biri bir gün bunları hatırlayıp bunalımdayken veya alkollüyken intihar girişiminde bulunabilir
- belki biri çok alkol aldı çok dertli geldi buraya kafa dağıtmaya veya kendini ticaretine verip kafasını uzaklaştırmaya ve yeni konulara bakıyor bir tane konuda 50 tane intihar sebebiyle karşılaşıyor ki alkol+dert ve intihar konusu çok tehlikeli bir kombinasyondur
- zamanla belki çok sıradan ve her içinden çıkmadığı derdi olan kişinin bir kurtuluş yolu olduğuna inanacağı bir eylem haline gelir
bu sebeplerden bu konuları açan kişilerin sınırsız olarak uzaklaştırılması gerektiğini düşünüyorum, gerçekten edecekse zaten r10 üyeliğinin banını düşünecek değil, ama amacı dikkat çekmek ilgi görmek, vs ise bu sebepten konu açmamayı tercih edecektir, bahsettiğim saçma sapan platformlarda eğer bu ceza seçeneği uygulanıyor olsaydı emin olun o sözde intihar veya evi terk etme olaylarının %90 ını görmüyor olacaktı kimse
evet gerçekten buraya konu açıp intihar etmeyi deneyenler olabilir fakat burası her yaş ve cinsiyetten insanların bulunduğu bir ortam ve ülkecek psikolojimiz çok kırılgan zaten, insanların aklını bulandırmaya ölmek için sebep yaratmaya çalışmaya gerek yok çünkü hayatın ne kadar kötü olursa olsun en azından bir hayatın vardır ve hiç bir ölüm insanları dertlerden kurtarmayacağı gibi geride kalanlara hatta konuyu açtığı platform üyelerine bile dert olur uzun zaman
özetle yapmayın yani gerek yok