Kıymetli dostlar kıymetli kardeşlerim. Bugün herkesin gündeminde aratan sebze fiyatları. Herkesbundan şikayetçi. Allah yardımcımız olsun. Ancak bu hengamede daha büyük bir felaketin içindeyiz, gözden kaçırıyoruz.

Kardeşler ben Zonguldakta 35 yıldır çiftçilik yapan bir köyde yaşadım. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın domates salatalık bu mevsimde yetişmez. Öncelikle bu sebzeler Antalay gibi sıcak yörelerde yetişiyor. Bununal birlikte bu sebzelerin tadı kokusu kesinlikle doğal değil. Zaten zar zor yeniliyor. Onun da tadı tuzu yok. Bırakın fahiş fiyatları, bu saman gibi sebzeler bedava alınsa bile yemeye değmez.

Hadi fiyatını lezzetiniboşverin, bu bozuk gıdaların sağlıpa vereceği zarar konusunda maalesef çoğumuz bilinçsiz durumdayız. Son çeyrek yüzyılda anormal bir ivmeyle artan kanser ve otizm vakalarının ardında gıda kirliliği önemli bir unsurdur.

Gelelim madalyonun öteki yüzüne.
Yakalış 30 yıl önce benim yaşadığım köyde salatalık üretimi zarar ettiriyordu. Evde üretilen salatalık maliyeti pazardan alınanın ucuzluğu karşısında çok yüksek geliyordu. Bu nedenle köylerde tarım ve hayvancılık adım adım sıfırlandı.
İnsanlar daha iyi yaşam için köyden kente göç etti. Tarımı hayvancılığı bıraktı.

Burada yazdıklarımı dürüst olan kim varsa inkar etmeyecektir. Ancak sırf muhalafet olsun diye karşı çıkmanın bir faydası yok. Bir musibet varsa herkesi hepimizi vuruyor.

Sanayi devrimiyle birlikte batının tarım ve hayvancılığı tahrip eden çalışmaları tüm dünyaya zarar vermektedir. GDO tarım ilaçları ve gübreler dünyanın her yerinde toprağı suyu bitkileri canlıları zehirliyor...

https://www.youtube.com/watch?v=l99b6_cLwx4