Yakın zamanda bir scriptin tanıtımını yapmam gerekiyor ancak hala ücretlendirme konusunda kesinleştiremiyorum. Tek seferlik bir ödeme istediğimde günü kurtarıyormuş gibi hissediyorum. Aylık ödeme olduğunda ise düzenli gelir elde edebileceğim için geliştirme yaparken bütçe ayırmak daha basit olacaktır diye düşünüyorum. Sizin bu konuda fikriniz nedir?
Kiralamanın Olumlu Yönleri- Tek seferlik yüksek bir ödeme yerine küçük ve düzenli ödemeler yaparak olumsuz bir durumda projeye minimum masraf yapılmış olur,
- Devamlı ödeme alındığı için scriptin güncellenme süresi azalırken güncelleme içeriği artar,
- Satıcı desteği 1-2 hafta ile sınırlı kalmak yerine kiralama süresi boyunca devam eder.
Kiralamanın Olumsuz Yönleri- Sürekli bir kişiye bağlı olarak ödeme yapılması gerekir,
- Uzun soluklu projelerde belirli bir süreden sonra ödenen kira bedeli satın alınacak bedelden daha yüksek bir duruma gelir.
Ayrıca bahsi geçen script için şu anda Aylık 100 - Yıllık 1000 TL olarak kiralama ücretlendirmesi düşünüyorum. Sınırsız tavsiyesi olanların aklında ufak bir fiyat oluşması için yazdım