SAMATO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şimdi 3 tane olay var
birincisi çalıntı kartlar ile yapılması bir çok illegal foruma üyelik ile çok rahatlıkla çalıntı kartlara ulaşım sağlanabiliyor
ikinci olarakta blackout işlemi yani karartma işlemi kendi ülkesinde vergiye tabi tutulmamak ve parasını yasal yollarla sokabilmek amacıyla yapmış olduğu işlemdir
üçüncü olay ise surfing olayı yani parayı gezdirme olayı bu ise tree sistemi işler ilk etapta bütün kartlardaki paralar toplanır zamanla tek bir bankaya aktarılır ardından ise bu para uluslar arası bankalar arasında transferler tutulmaya başlanır taa ki bir yerde kör kütük bomboş yerde nakit çekilene kadar

surfingte para dondurulmadan yada bloke edilmeden hızlı davranılarak bir ton yere aktarılır muhtemelen surfing işlemi olabilir cc'de herkes farklı hesaplara kendi payını alırken surfingte merkez nokta oluyor
Hocam sörf yok çünkü kendilerine domestic ya da swift teklif ediyorum mesela olur diyorlar, tek şartları ödemenin şirketim üzerinden gelmesi. Yani önce sörf sonra kripto olarak toplasalar anlarım.
Benim de aklıma ilk bu geldi.
Aslında hepsini düşündüm çalıntı olabilir dedim. Sürekli aynı kartları verecez diyolar.
Sörf düşündüm wire transfer falan da kabul ediyorlar.
Hakkaten anlamadım :/