TAVSİYELERİNİZE İHTİYACIM VAR. şuanda 18 yaşımı doldurmak üzereyim beyaz eşya tamiri web geliştirme ve pet shop ile ilgilenmek istiyorum babam pet shop işletiyor o işi öğrendim ve geliştirmeye çalışıyorum internetten satış vs. yapmaya çalışıyorum yaklaşık 5 ay kadar beyaz eşya tamiri ile ilgilendim (tüm beyaz eşya çeşitleri dahil sadece büyük eşyalar) işi biraz biraz öğrenmeye başladım. bir yandan web geliştirme yapmak istiyorum yakın bir zamanda HTML yazmaya başladım youtube tan öğrenmeye çalışıyorum. ileride ticaret ile ilgilenmek istiyorum maddi durumum iyi değil 4 ay sonra üniversite sınavına giricem henüz pek iyi hazırlanmadım ingilizce elektrik elektronik mühendisliği istiyorum yabancı dil geliştirmek için yabancı arkadaşlar edinmeye çalıştım internet üzerinden pek yol kat edemedim ufak tefek şeyler öğrendim ama daha fazla geliştirmek istiyorum dil seviyem alt seviyeden bi iki tık üstü farklı alanlarla ilgilenmeye çalışıyorum yatırım yapmaya çalışıyorum para biriktirip üniversite hazırlık dahil 5 yıl ve bursum yok masraflı olacağını düşünüyorum her türlü öneriye açığım ilgilendiğim alan sayısını azaltıp yoğunlaşmak istiyorum ama asıl konu üniversite hakkında gidip gitmeme konusunda kararsızım öğrenmeye çalıştığım alanlar var ve dersler bunların yanında boş geliyo maddi açıdan. ailem üniversite okumamı çok istiyor üniversiteden sonra yapmak istediklerime yoğunlaşabileceğimden bahsediyorlar ben de geç olacağını düşünüyorum çünkü proje geliştirme, ticaret konusunda heves ve yatkınlığım olduğunu çalışma ortamında kendimi daha iyi geliştirebileceğimi düşünüyorum rica etsem yardımcı olur musunuz.