İnsan nefsi hep kötülüğü ister. İnsanların çoğu nefsine uyup kötülük yapmayı tercih eder. İnsanlar bencillik nedeniyle verirken hep az vermeyi, ancak alırken en fazlasını en iyisini almayı ister. Bunun sonucunda iş - hizmet - alışveriş alanlarında kötüler bu BEKLENTİYİ KARŞILAMA yoluna gider. Eğer insanlarda ADALET ALGISI NEFSE ÜSTÜN GELSEYDİ kötü insanlar ve kötü işler bir yerde tökezlerdi.
Örneğin 2005li yıllara kadar tek kötü kargo şirketi arastı. Mng yurtiçi ups deyice akala kalite geliyordu. Arasın iş ahlakı piyasayı da bozdu. Ya da diğerleri bu yolu kendileri tercih etti. 2005 yılından beri kargo sektöründe iş ve para çığ gibi büyüdü.
Sektör, teknoloji - personel - işçi hakları konusunda gelişmek bir yana, daha beter battı. Peki bu 17 yıllık süreçte oluşan maddi güç NEREYE AKTI? Birkaç patronun içki tatil lüks keyfine gitti.

Zeytin yaprağı çok faydalıymış. Ben de bahçeden toplayıp satmayı düşündüm. Fiyatlara baktım, 1kg yaprak 17 tl. Buna piyasayı silkmek denir. Nasıl başarıyorlar bilmiyorum. Piyasa silkildiği zaman ürün kalite hizmet çöp olur.
Birkaç yıl önce bir forumdan ucuz diye meyve almıştım. Meyveler sağlam geldi ama çoğu çöpe gitti. İnsanlar neden kanser oluyor meyveye bakınca anlarsın. Dünyada birçok şey kazanç için bozuluyor farkında değiliz.

Dol4ndırıcılar da insanın bu zafını çok iyi kullanıyor. Hayır için 1 tl vermeyen öğretmen subay akademisyen vd tosuncuğa paraları kolay kazanç için verdiler. Aslında kendileri de suçlu. Çünkü tüm dünyada tüm piyasalar böyle bozuluyor. vatandaş bisikletini çaldırınca hakim bisikleti çalınan adamı azarlıyor, neden sahip çıkmadın, hırsıza fırsat verdin diye.
FARKINDA DEĞİLİZ AMA ZAAFİYETLERİMİZ KÖTÜLERE FIRSAT VERİYOR.