ben bunu her alan için sordum hocam dijital için tabi sadece web sitesi gibi düşünmeyin. mesela 20 yıl önce A isimli bir fransız oyun şirketi vardı, dönemine göre birkaç oyun yaptı ve popülerdi. 2022 yılında bir oyun şirketi kurduk ve aynı ismi verdik. ama asıl şirket 2006 yılında iflas etmiş ve piyasada yok 17 yıldır. ilerde isim hakkı talep edebiliyor mu buda bir örnek? yada steam bu gün kapansa 15 yıl sonra biri aynı platformu aynı isim ile sunsa steam 15 yıl sonra hak talep edebiliyor mu?
Dediğim gibi bu firma Türk firması ise TPE'den bir sorgulama yapmak gerek. Firma iflas etmiş olabilir ancak iflas etmeden önce markayı şahsına yada başkasına devir etmiş/satmış olabilir.
Bu yüzden TPE Marka sorgulama formunu kullanarak araştırma yapmak lazım.
Eğer Markanın karşısında
Müddet yazıyorsa 10 yıllık süre dolmuş ve bunlar markayı yenilememiş. Yani sorunsuz kullanabilirsiniz.
Ancak Markanın karşısında bir ibare yoksa ve süreyi uzatmışlarsa bu durumda sizin şikayet etmeniz gerekecek.
TPE'ye xxx markası son 5 yıldır aktif olarak hizmet vermiyor, Aynı sektörde aynı isimle hizmet vermek istiyorum vs diye itiraz edeceksiniz.
İtiraz kabul görürse markayı kendin alabilirsin.