bugün jannah kullanmayanı dövüyorlar. bugün kişisel sitelerin %30u jannah kullanıyor
durduk yere dayak da yedik

ben kullanmıyorum, jannah, newspaper vs. hiç bir popüler themeforst temasını da kullanmadım açıkcası. sebebini aşağıda açıklyacağım, ama doğru ama yanlış benim fikrim bu yönde.
Ayhan Karaman'ın kullanması, %100 doğru ve konu kilit anlamına gelmez hocam. Ayhan Karaman sitesi son derece sade, hem hız hem kullanıcı deneyimi açısından ideal denebilecek bir blog seviyesinde. O zaman şunu sorarım, böyle bir sadecelik ve hız için jannaha gerek var mı? Jannah temasının özelliklerien bir bakın :
https://themeforest.net/item/jannah-...heme/19659555#
Ayhan Karaman'ın sitesinde buradaki özelliklerin %20 si ancak kullanılıyordur. Her özellik gereksiz tema yükü demek. Güçlü sunucu ve iyi optimizasonla her tema hızlanabilir, sade bir arayüz tercihi ile her temada kullanıcı deneyimi ön plana çıkarılabilir.
Burada gelmek istediğim nokta ise, %80 özelliğini kullanmayacağınız bir tema için 800tl vermeye gerek var mı elin adamına ?
Bakın parasında değilim, gerçekten tüm özelliklere ihtiyacınzı vardır ve yerli yapım tema bulamıyorsunuzdur, o zaman eyvallah. Ancak forumdaki Geoit, Goose gibi uygun fiyatlı yerli yapım ve seo odaklı temalar varken, sırf blog için, çoğu özelliğinin kullanılmayacağı yabancı temalara para verilmesi bence yanlış. Hatta o parayı verecekseniz biraz daha kesenin ağzını açıp mevcut sade ve hızlı bir blog temasınındaki seo iyileştirmelerini yaptırıp, kendinize göre özelleştirip kendinize özgün bir tema bile modifiye ettirebilirsiniz =)