Merakımdan soruyorum ideasoft gibi kurumsal firmalar yerine insanlar neden freelance arkadaşları tercih etmeli kısa süre sonra benimde bu hizmete ihtiyacım olacak
Merhaba, öncelikle ilettiğiniz soru için teşekkür ediyorum.
Benim düşüncelerim bu konuda farklı, katılır mısınız orasını bilemem...
Siz "
ideasoft gibi kurumsal firmalar" şeklinde cümleye girdiniz, bir çok kişi de sizin gibi düşünüyor, yani bu sizi normal insanlardan farksız (en azından bu konuda) yapıyor.
Herkesin gittiği yoldan giderek bir başarı elde edemezsiniz demeyeceğim lakin herkesin tercih ettiği yolu tercih ederseniz, kazanmak için sıranızı beklemek durumda kalacaksınız.
Şöyle de küçük bir örnek vermek isterim;
Bir çok insan Facebook'un pek bir işlevi kalmadığını, kitlenin orta ve üst yaş olduğu söylüyor ve sırf bu yüzden bir çok insan Instagram üzerinden reklam veriyor.
Şahsen bu yanlış çünkü; Instagram genç kitleyi barındırıyor yani cüzdanı/cebi boş kitleyi, bir şey alırken bile çok düşünen kitleyi...
Bir çok satıcı Instagram'da satış/reklam yapmaya yöneldiği için, Facebook pazarı boş kalıyor ve kar marjınız daha verimli oluyor.
Ayrıca Facebook'un kitlesi orta yaş yani cebi daha dolu olan insanlar ile olduğu için bir avantaj daha elde ediyorsunuz.
Demem o ki;
Ideasoft gibi firmaları tercih ederek, herkesin kullandığı yolu kullanırsınız ve diğer satıcılardan bir farkınız olmaz. Eğer herkesin gittiği yoldan gidilip bir yere varılsaydı, herkes aynı yolu kullanır ve herkes Jeff Bezos kadar kazanırdı

(Bu cümlem yanlış anlaşılmasın, Ideasoft'u karalamıyor ya da küçümsemiyorum. Düşüncelerimi belirtiyorum.)
Ayrıca ben kurumsal firmalar gibi mesai saatine dayanmıyor, destek için ekstra ücret istemiyorum, herkesin verdiği hizmetin birebir aynısını vermek yerine farklı yollar deniyorum.
Firmalar para kazanmak için iş yapar, ben kendimi geliştirmek ve hayallerimi gerçekleştirmek için iş yapıyorum.
Biraz kafa karıştırıcı yazmış olabilirim, umarım sorunuza içinize sinecek bir yanıt verebilmişimdir.