bazı arkadaşlar okuyan sayısınartınca işsiz sayısı artacak demiş
şunu bilmeli ki okumasalar da işsiz sayısı artacak
bu gün kişi odtü ye bile gitse bölüme bağlı olarak iş garantisi yok. o zaman şöyle düşünmek gerekir. eğer öğrenci tıp okumayacaksa okumasın,bu yanlış bir düşünce. belki de öğrenci gittiği okulda bir çevre tapacak ve beraber bir iş kuracaklar,bir fikir geliştirecekler. okuyunca iyi maaşlı rahat bir iş bulabileceğimiz algısından çıkmamız lazım. böyle düşünenlere okumayı tavsiye etmiyorum,gitsin oto danayiye çok daha fazla kazanır. örneğin ben eskişehirde istatistik okuan bir arkadaşla tanışmıştım,web sitesi vardı ve bu sayede web sitesi işine merak sardır. sonra ne mi oldu okulu bırakıp tekrar sınava girdim ama bir kazanım elde etmiş oldum.
o yüzden kosaca üniversitenin bize yüksek maaşlı bir iş kapısı olduğu algısını terketmeliyiz. bence sır farklı bakış açıları kazanmak için bile gidilenilir. tabi üni maliyetleri malesef çok yükseldi. benim zamnımda özelt yurtta kalıyordum,aylık ücret her şey dahil 150 liraydı
şimdi malesrf almış başını gitmiş,ama dünya da gelişti,artık internet çok yaygın ve tanışmak,fikir alışverişi yapmak çok ucuz.