Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@HasanAYT; bak dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama sen şu torpille giren yüzbinleri bir temizle. Sonra git akademik çalışma yap zeki bir arkadaşa benziyorsun. Yurtdisina git gör nasılmış eğitim sistemi önerini getir açıkla millet yine beğenmez çünkü sadece ben gireceğim okuyacağım mantığı şu devletin yaptığı hersey de eleştirilmez be kardeşim. Gir sosyal medyaya tik tik yaz salla herkesin ağzından bir laf çıkıyor adamlar bunun sonuçlarını düşünmüştür herhalde ki kalktı baraj. Ben ne okuyanlar gördüm adam dünyadan kopmuş anlatamam görmen lazım yani o halini, konuşmasını,davranışlarını. Tam kibirli biri. Önerin varsa buyur söyle ben de iyiymiş olur diyim eleştirmem söz kendimce olur ya da olmaz derim biter.
Affınıza sığınarak kendi fikirlerimi söylemek isterim. Bunlar size cevap değil. Genel olarak söylemek istediklerim.

1-Şahsen iyi bir Devlet Üniversitesinde Mühendislik bölümü son sınıf öğrencisiyim. Yakın arkadaşlarımda veya çevremde ya da şahsen ben yurt dışı eğitimi sistemini görmüş biri olarak burada kıyas yapmadım. Örneğin yazdığım yazıda X bir şeyle kıyas yok sadece ve sadece değiştirilen bir sisteme eleştirim mevcut.
2- Bizler vatandaşız parti olayını unutun. Parti tutmaksızın vatandaş olarak ana görevimiz sadece muhalif olmaktır. Artık günümüzde terimlerden görüş falan algılanıyor bu da yanlış.(Sallıyorum muhalif olmalıyız deyince CHP geliyor bu yanlış.) Neyse. Başımızda kişi, kişiler veya kurumlar bizleri gütmek için orada değiller, onlar sayesinde yaşamıyoruz, onlar sayesinde geçinmiyoruz. Onlar sadece biz büyük topluluğun yapmaya zamanı olmayan organizasyonları yapmakla sorumlular ve bunun için parasını biz veriyoruz. Buna da vergi diyoruz. Yani bugüne kadar iyi ama kötü yapılmış tüm işlerin, hizmetlerin arkasında BEN varım, sen varsın ve BİZ varız. AKP ya da CHP ya da diğerleri ben bunu yaptım, ben yol yaptım veya ben hastane yaptım diyemez! Çünkü parasını biz verdik. Biri bana onu bunu yaptık derse döner derim ki " iyi yapmışsın, aferin ama şunu yap, bunu da geliştir." Hayrına yapmıyor ya ? Ben yaptırıyorum. Vatandaş olarak her daim daha iyisini istemeliyiz.
3- Ben eğitim sistemindeki değişikliği eleştirdim TORPİL bir eğitim sistemi unsuru değildir. Bu farklı bir eleştiri konusudur. Bu adaletsiz ve hukuksuzluğun başlıca örnekleridir.
4- Evet ben de eğitimin iyi olmasını hatta sınavların dahi olmaması istiyorum ama bunun başlayacağı nokta bu olmamalıydı. Bu ülkede ne oldu da herkes ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK ZORUNDA fikrini empoze ettiler anlamıyorum. Bizim amacımız üniversiteye insan sokmak olmamalıydı şuan sadece 4 yıllık zaman kaybı. Üniversiteler mezun verecek yer değil bilim yapılacak yerlerdir. (Celal Şengör)

NOT : Bir de bunu tamamen düşünmeden yazıyorum. Bu ülkede neden üniversite okumamış insanlar üniversite okuyanları sevmiyor ? Bunu çok gördüm. Mavi yakalı işçilerin ağzından hep duydum.
EDİT : Kibirli insan kibirli insandır eğer birleri bir kişinin okuduğu için kibir sahibi olduğunu söylüyorsa. Yani kibirli olmasından önce farklı kurgular kuruyorsa sanırım tıpta bunun adı aşağılık psikolojisiydi.
Hayatında 1 tane bile kitap okumamış bir tanıdığımla tartışırken " İlla bir üniversite okudun her boku biliyom zannediyorsun demişti" Onun için EVET. ONUN HER ŞEY Dediği şeyin fazlasını biliyorum. Ne bileyim insanlar farklı şeyler Pek psikoloji kitapları okumadım veya dersleri almadım tuhaf işler