yaptığınız çalışmalar sonuç vermiyorsa, çalışmalarınızı değiştirin.

öncelikle zor bir hayat, evet fakat irade, zorlukların üstesinden geldikçe daha da güçlenir. bu süreci, kazanmanız gereken bir mücadele olarak ele alın ve ona göre hareket edin.

örneğin, yaşadığımız yerde bize asgari vermiyorlar, işten kovmakla tehdit ediyorlar demişsiniz. size tavsiyem, konuyla ilgili ciddi bir yazı hazırlayıp cimer'e ve ilgili diğer tüm kurumlara kimliğinizi açıklamadan bildirin(gerçi cimer'de kimlik bilgileri olmadan yazılmıyordu. o halde kimliğimiz ifşa edilmemesini istiyorum çünkü işten kovmakla tehdit ediyorlar notu düşün). işten kovmakla tehdit ettikleri için kimliğimi açıklamıyorum ama buraya mutlaka denetim uygulanmalı, ceza kesilmelidir insanların haklarını yiyorlar diye belirtin. sonuç çıkar çıkmaz, bunun bir önemi yok. önemli olan, sizin üzerinize düşeni yapmanız. siz korktukça, patronlar her geleni ezmeye, sizlere yaşatılanları başkalarına da yaşatmaya devam eder, buna göz yummayın. anneniz ve ablanız için de aynı şeyi yapın. bu patronların %99 u devletten korkar. üslerden korkar. sadece altta gördüğüne esip gürleyecek tıynettelerdir. dediğimi yapın.

bunun ardından, yetenekleriniz ne ise buna uygun iş arayışlarınız olsun. şehrin önemi yok. söylediğinize göre ailenin toplam geliri 6k falan. haliyle iş arayışında 1 kişi için asgari ücretli iş de bulunsa, bu miktarın çoğu yine karşılanıyor. sonrasında kalan 2 kişiden biri asgari biri daha düşük maaş alsa en az 10k dan fazla para girer evinize.

ayrıca r10 platformuna üyesiniz yani internetle, internetten gelir sağlama ile ilginiz mevcut. işten arta kalan vaktinizin " tamamını " buraya yoğunlaştırın.

" hangi konu olursa olsun, üzerine yoğunlaşıp uzmanlaşma çabasına girerseniz netice alma ihtimaliniz çok yüksektir "

örneğin. instagramda popüler sayfa sahipleri ile iletişime geçin. bu sayfaları kategorilere ayırın. spor, ayakkabı, etkinlik, eğlence, sanat, tatil şu bu diye. bir liste oluşturun kendinize.

iletişime geçtiğim spor hesapları bunlar, bu sayfaların adminleri ile bağım var, anlık irtibat kurabilirim şeklinde bi excell oluşturun.

bu bağı kurmak için yapacağınız şey, sayfanıza reklam getircem, komisyonumu alıcam düzeni olacak. çoğu sayfa da gelir elde etme çabasında olduğundan, seve seve kabul edip iletişim bilgilerini verir.

bir süre sonra elinizde yoğunlaştığınız kategori ne ise ona dair onlarca hesap, bu hesaplarla erişilebilen milyonlarca kullanıcı olacak. bu istatistiklerin tümüyle, reklam vermek isteyenleri aramaya başlayacaksınız. bu kişileri tespit etmenin pek çok yolu var.

örneğin büyük pazar yerlerine girip (n11, hepsiburada vs), oluşturduğunuz kategorilerde ürünler satan mağaza isimlerini not alcaksınız. bunları google da aratıp iletişim bilgilerini bulacak, mailler yollayacaksınız. elimde böyle böyle erişim imkanı mevcut, ürünlerinizi kısa sürede milyonlara ulaştırabilirim. 1 hikaye reklam ücretim atıyorum 500 tl. (300 ü admine 200 ü size ). ilgilenirseniz dönüş yapın.

bu süreci şöyle 2-3 ay sürdüreceksin. azim ve kararlılığın zamanla tecrübeyi de bünyene dahil edecek. deneye yanıla öğrenip gelişeceksin. ilk reklamı almayı başardığın andan itibaren her çalışman senin için bir referans oluşturacak. yapabiliyorsan bir websitesi kurup bu referanslarını, aldığın bir reklamla kaç kişiye eriştiğini, erişim sonrası reklamverene nasıl bir katkı/dönüş sağladığını buralarda gösterecek, sonraki müşterilerine de bu siteyi sunup çalışmalarını öğrenmelerini sağlayacaksın. ilgi çekeceksin.

bu işte geliştikten sonra, yurtdışına açılacaksın. yurtdışı sayfa sahipleriyle irtibat kuracak, bilgileri alacaksın. ardından yabancı küçük işletmelerle iletişime geçip, bu defa dolar kazanmaya başlayacaksın.

bunların tamamını yapabilmen için öncelikle kendine güvenmen, inanman ve kararlı olman gerekiyor. ortada, kurulabilecek ciddi sistemler var. yeter ki kişi bunun farkında olup mücadelesini versin. olmaz, yapamam, öyle olsa herkes yapardı argümanları bizim gibi otu boku kötüleyen, herkesin hevesini kursağında bırakma çabasında olan toplumlarda çokça kanıksanmış fakat sen mücadeleni verip bunu alt etmeyi de bileceksin.

velhasılı kelam, iyi kötü bir yol önerdim. eğer başarırsan, hayatını kurtarmayı bırak yedi sülalenin 70 yılını garantiye alırsın. başaramazsan, denedim, mücadelemi verdim der bu süreç içinde edindiğin tecrübelerle farklı yolları aralamanın imkanına erişirsin.

adım atmadan, yollar önüne çıkmaz. önce adım atmayı bileceksin. her gün aynı yolu yürümeyi sürdürüyorsan da, rotan hiç değişmez, ömrün tükenir gider. farklı şeyleri denemeyi öğrenin. isyanla, sayıp sövmeyle, pes etmeyle ömür geçmez. acizlikten farksızdır. aciz insan, pes edendir. güçlü insan, mücadele verendir. güçlü mü aciz mi olmak istediğinize siz karar verin. sağlıcakla.