eğer kafasında böyle birşey varsa eninde sonunda seni çıkartıp hemen ardından pirimli çalışma teklifi yapar. artık bu tip şeyler normal sayılıyor. eksik maaş verme, yarısını bankaya yatırıp yarısını elden vermek... televizyonda duymuştum asgari ücreti bakaya yatırıp bankamatik kartını alıp paranın bir kısmını geri çekmek..... ne günlere kaldık...
seni işten ıkartması için mazeret verme. sinirleip de ortalıkta kıyameti kopartma. sebepsiz işten çıkartırsa işe iade veya tazminat davası açabilirsin. bu tip davalar çoğunlukla çalışan lehine sonuçlanıyor. ödenen ssk pirimlerini falan takip et. hatta mümkünse diğer çalışma arkadaşlarının pirimleri yatıyormu onu da takip et. eğer pirimleri yatırmıyor, eksik yatırıyor, maaşları eksik ödüyorsa vergi dairesine ve ssk'ya şikayet edebilirsin. gibip imza vermekten hiç korkma, hibirşey yapamaz. ayrıca şunu söyleyebilirim. bu tip bir sigorta yatırmama veya eksik yatırma, açıktan adam çalıştırma durumu varsa önce ssk tepesine biner. ardından vergi dairesi peşine düşer. bu tip şikayetler işverenin öylesine canını yakıyor ki inanamazsın. burnundan getiriyorlar. sana da alman gereken paraları ödettiriyorlar. bazen altı aya kadar sürebiliyor ama alacağını alıyorsun. işe iade ederlerse de "ben çalışmak istemiyorum bu adamla kardeşim paamı tazminatımı versin" diye itiraz edebiliyorsun diye biliyorum. bunları yapan arkadaşlarım oldu.
Düştüğümüz hallere bak... istihbarat elemanı gibi dolanmak gerekiyor artık ortalıkta....