Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Angelicakaka; böyle yaklaşımlara saygı duyarım anlasayisli olarak. Millet herseyi kendince değerlendiriyor işte dediğiniz gibi yakında eleman açığı olabilir var da zaten nitelikli değil işte ondan diyorum ben de ilkokuldan itibaren uygulamalı eğitim şart diye tek sebep bu ezbere dayalı sistem ile iş öğrenemiyor şuan ki nesil.
Bu konuda çok haklısınız ama olayın üniversite ile ilgisi yok.. Aslında bu konu altında sizle karşıt görüşte gibi görünen arkadaşlarla ters düştüğünüz nokta bu.

O yüzdendir ki bilakis, akademik alanda ilerleme kaydetme potansiyeli düşük olan kişilerin kalitesiz bölümlerde, ilgi ve yetenek alanları ile alakasız bölümlerde okuyup, hem diploma sebebiyle gereksiz egoya kapılmalarının önüne geçilmeli hem de kendilerine bir meslek kazandırmayacak bu üniversite bölümleri ile vakit kaybetmelerine engel olunmalı. Bu kişiler zamanında bilinçli kişiler tarafından ilgi duyabilecekleri ve bir şey katabilecekleri diğer mesleklere yönlendirilmeliler. Ben burada sadece ilkokulun bu konuda bir karar vermek için biraz erken olduğunu düşünüyorum. İlkokul çağındaki bir çocuk onlarca farklı sebepten ötürü, potansiyelinin çok altında bir performans gösterebilir ayrıca geleceği için ne isteyebileceğini algılamak konusunda da çok yetersiz bir yaş.. Suistimale de oldukça açık.

Ben ortaokul sonuna kadar tüm çocukların benzer müfredatta bir eğitim almaları ve bu süreç içerisinde kendilerini keşfedebilmeleri için aldıkları eğitim kapsamında çeşitli akademi dışı faaliyetlerde de rol almaları gerektiğini düşünüyorum.