İntihar nasıl özendirici olabilir ki? Şahsen hayatımda ne kadar kötü zaman geçiriyor olsam da, intihar asla aklımdan geçmez. Size şöyle bir örnek vereyim. Her hafta bir polis intihar ediyor. Fakat ilgili merciler 3 maymunu oynuyor. Hatta "polisler neden intihar ediyor" diye soru önergesi gelince, direkt reddediliyor. Bunu sadece örnek olarak verdim.
Bizler diyelim ki bu tür konuları yasakladık. Biri intihar edeceğim diyerek konu açtı ve biz sildik. O kişi akabinde intihar etti. Böyle bir durumda ne düşünürsünüz? Hadi sizin ne düşündüğünüz önemli değil. Bizler vicdanen nasıl hissederiz? Şahsen ben o konuyu silersem ve o kişi intihar ederse, hayatımın geri kalanı benim için anlamsız olur.
Her zaman söylüyoruz, biz bir aileyiz. İyi günümüzde de kötü günümüzde de birbirimize destek oluyoruz. O yüzden bu tür düşüncelerden vazgeçmemiz lazım. Kimse intiharı aklından geçirmesin, hayat gerçekten çok güzel. Fakat aklınıza böyle bir düşünce gelirse, mutlaka bizimle paylaşın.
İntihar özendiricidir. Buna werther denir, Türkiye'de bir örneği geçmiş yıllarda video çekerek intihar eden Mehmet Pişkin adlı vatandaştan sonrada yaşanmıştır.