Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@trchalar; hiçbirin de çelişki yok orda örnekler verdim ben farkli farkli aynı yola çıkan. 2 3 kişi dışında uygulamalı eğitime haklısın diyen çıkmadı Allah aşkına üniversite okumayan adamı adam çalıştırır mı kolay kolay, ülkemiz de böyle bu. Bir ara diploma şartı azalmıştı şimdi nereye baksam min ön lisans istiyor. Elon musk bana diploma değil is yapacak adam lazım dedi geçenler de Üniversite vakit geçirmek için olmalı benim dediğim sistem de. İsteyen gidecek istemeyen gitmeyecek. Dediklerimin aynen arkasındayım ben farkli düşünüyorum belki burda ifade edemiyorum bazı şeyleri yazı ile. Ben bu yks çıktığında da çok eleştirdim zamanın da arkadaşlarım ile de böyle tartıştık adamlar çoğunluk memnun dedi kapattı konuyu ne diyim böyle diyen adamlara. Sorarlar ama iyi bir üniversiteyi derece ile bitirip de ne urettin diye yüksek kapasiteli çünkü o ilk 100 e girmiş.
Herkesin diploma isteme sebebi herkeste diploma olması olabilir mi? Ben okumadım. Hiç aç kalmadım. Çevremde üni okumayan dolu adam var, hepsi gayet güzel maaşlarla çalışıyor. Çevremde işsiz diplomalı sayısını inan bilmiyorum. Adamlar işleri kendine yakıştıramıyor. Problem zaten diplomaya herkesin sahip olması. Senin dediğin sistemde artık not ortalama şartı koşarlar. O zaman ne yapılacak;? Herkese doktora mı yaptıracaklar? Bugün bir mobilya ustasının maaşı 10 bin tlden başlıyor. Diploma mı soruyorlar? Hayır. Git motor ustası çalıştıranlara sor bakalım ne kadar maaş veriyorlarmış. Benim gittiğim berber ilk okul mezunu mercedes c sınıfa biniyor ve işlek yerde olmayan dükkanın sahibi bile değil. Bunlar meslek değil mi? Sen diplomalı adam nasıl öğreticen bu meslekleri? Duvar ustası, tesisatcı, tekniker, fotoğrafçı v.s. daha onlarca sayarım sana. Ben bugün kendi şirketimi, işimi kuruyorum. ben de lise mezunuyum. Bu güne kadar çalıştığım tüm işlerde en az 2,5x asgari ücret maaş aldım. Benim abim lise mezunu bugün çok köklü kurumsal bir firmada 50 tane bilgisayar mühendisinin müdürlüğünü yapıyor. Aldığı maaş 13 bin tl. Altında arabası var. Aylık 2.500 tl sadece yemek parası ekstrası alıyor. Bak canlı örnekler bunlar.