Merhabalar, son günlerde bu konuları okumak insanları özendiriyor olabilir. Ayrıca benim de psikolojimi etkiledi çok üzüldüm. Lütfen bu tarz konular yasaklansın. İnsanlar özenebilir.

Beğendiğim yorumlar;

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu konuyu defalarca dile getirdim ama forum yönetimi aksiyon almadı.
İntihar fikri bulaşıcıdır.

Çok nadiren görülen intihar olaylarını forumda tartışmaya açıp tartışırsanız bu sanki bu durumun yaygın normal ve mantıklı bir hareketmiş haline gelmesine neden olur.
Normalde intihar etmeye cesareti olmayanlar, benim gibi intihar eden bir sürü insan var bu iş normal galibe der cesaretlenmeye başlarlar.

Dünyanın hiç bir medeni ülkesinde intihar vakaları detaylı şekilde anlatılmaz.
Çocuğuna yemek alamamak bir intihar nedeni değildir.
Ekonomik bunalım bir intihar gerekçesi değildir.
Dünyada intiharı meşru gösterecek hiç bir konu yoktur.

Muhalif hiç bir habere yasak getirilmemelidir.
Ama siyasi fikirler ile intihar eden insanlar üzerinden ekonominin kötü gittiğini ispat etmeye kalkmak deliliktir.
Ekonomik krizin intihar için mantıklı bir neden olduğunu intiharların arttığını toplumun bilmesini istemek cahilliktir.

İntihar üzerine sadece profesyonellerin konuşması gereken bir konu.
İntihar girişimindeki adamlarla her polis muhabbet etmez bunun eğitimini almış polisler anlaşmaya çalışır.
Bu forumda herkes her şeyi bildiği için intihar konuları serbest bırakılsın yardım edelim kafası var.

Bu forumdaki webmaster tayfasının yardım edebileceği hiç bir intihar vakası yoktur.
Bu forumdakiler ancak intihar edeceğim diye ilgi çekmeye çalışan insanlara yardım edebilirler.
Ve bu durum daha fazla insanın aslında intihar etmeye cesareti olmadığı halde ilgi çekmek için intihar konusu açmasına neden olur.
Sonunda da bu konular cesaret bulamayan gerçek depresiflerin cesaretlenip foruma konu açmadan intihar etmelerine neden olur.

Yani bu forumda intihar konularına izin verilmesi bu konuların tartışılması birilerinin intiharına neden olur.
Ama ne yaptığının farkında olmayan arkadaşlar çok.
Coşkun kesinlikle intihar konularını yasaklamalı.

Gerçekten intiharın eşiğindeki adama webmaster forumunda verilecek hiç bir yardım yoktur.
Skeptical adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür konular açıldığı gibi silinmeli ve konuyu açan şahsın bilgileri emniyetle paylaşılmalı. Bu konuların tetikleyici olduğunu düşünüyorum çünkü insanlarda büyük bir psikolojik çöküş durumu söz konusu. Başka birinin intihar girişiminden güç alması zor olmayacaktır.
Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Werther etkisi deniyor buna, intihar psikolojik açıdan bulaşıcı bir sorundur, intihar'a tanık olup, ya da ilgili haberleri okuyup intihar eden birçok insan vardır.

Evet, yasaklanmasının kötü yanları da olabilir. İnsanlar buraya içini dökmek istiyor olabilir fakat bu bulaşıcı bir düşüncedir. Konuyu açan arkadaşları gören çaresiz insanlar, buna özenebilir çünkü bu özenilebilecek bir durum olmasa bile aklı karışabilir insanın.
Biz konular açıldığı gibi silinsin demiyoruz, özele alınsın forum yönetimi bu durumla acilen ilgilensin. En azından insanlar bu konulardan güç alıp girişimlerde bulunmaz, özenemez. Gerçekten bu durumda olan insanlar konu açar. Gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım gider. Hem de son etiketlediğim yorumdaki Werther etkisi yaşanmaz