Hocam işin uzmanı değilim ama bizimkiler kediye çiğ balık vermiş. 10 gün sonra kedi halsizleşti ve hiçbir şey yememeye başladı. Veterinere götürdük, bir sorun gözükmedi. Serum verildi, iki üç gün gidip geldik. Sonradan kedi kurtçuk ile kusunca işin rengi anlaşıldı. 2 haftaya kadar bir ton ilaç, antibiyotik ve serum ile tedavi gördü. Hem maddi hem de manevi açıdan zor bir dönem geçirdik.

Normalde sadece mama veriyorduk. Bir kere çiğ balık vermişler ondada böyle bir şey oldu. Veteriner bize asla çiğ bir şey vermemiz konusunda sıkı sıkı tembihledi. Özellikle çiğ tavuk ev kedilerinde çok fazla parazit yapıyormuş.

Benim tavsiyem veterinize telefon edip bilgi almanız yönünde.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kedi avcı bir hayvan değil miydi zaten etçil olduğuna göre insanlar gibi pişmiş yemesine gerek yoktur herhalde.

hayvan “beslemeye” karşı olduğum için deneyimlemedim ama akıl yürütünce bu sonuç çıkıyor, yine de beni dikkate almayın (:
Bizim beslediğimiz kedi normalde köyde sokakta yaşıyordu. Bebekliğinden beri elimizde büyüdü. O zamanlar kuş ve fare avlıyor yiyordu hatta her türlü yemek artığını yiyor herhangi bir şey olmuyordu. Kediyi şehre getirdik, eve aldık. Aşılarını ve kısırlaştırmasını yaptık, kaliteli mama ile beslemeye başladık. Sonra kedi hassaslaşmaya başladı.

Önceden karlı havada ďışarıda yatardı, şimdi dışarısı soğuk olunca 5dk dışarıda durmak istemiyor. Mama değiştirince hemeb tüy dökyeme başlıyor. En çok pişmiş tavuk yemeyi severdi artık yüzüne bakmıyor. Nedenini bilmiyorum ama ev kedileri ile sokak kedileri bir olmuyor.