Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@eyefive5; Bak mesele istememezlik elleme adamı okusun anasını babasını mutlu etsin. Koltuğunu alacak değil ya Allah aşkına Sınav olmasa temelli kalksa, adam salak mı gidip sevmediği veya yapamayacağı mesleğe yönelecek kadar.
Sizin hakkınızda bir fikre sahip değilim ancak sanırım siz artık üniversiteymiş sınavmış ilgilenmeyen kesimdensiniz. İşinizde var sonuçta istediğinizde. Ancak şu an bir çok aile çocuklarına tek dedikleri oku, diplomanı al hayatını kurtar. Tek dedikleri bu başka hiçbir şey yok. Ve bir çok genç aile baskısı yüzünden istemediği bölümlere gidiyor, zar zor okuyup mesleğe başladığında dayanamayıp bırakıyor işini. Peki giden ne oldu? Sadece zaman. Sorunun en temel kaynağı yıllara dayanıyor, birçok büyüğümüz kendi sınav dönemini düşünerek çocuğuna yön vermeye çalışıyor. Memur olunca hayatını kurtardığını düşünüyor, üniversitenin bir kurtuluş kapısı olarak görülüyor ama durum böyle değil çünkü üniversitelerin bir vasfı bugün itibariyle tamamen bitti. Sistemi tek bir gecede, üstelik sınava 4 ay gibi kısa bir süre kaldığında değiştirmek pek mantıklı değil çünkü öğrenciler 7 8 aylık dönemde eski sisteme göre çalıştı ve hazırlandı. Böyle radikal kararlar alıp öğrencilerin hayatlarını karartmak yerine uzun soluklu en baştan bir eğitim sistemi oluşturulması lazım. Oluşturulduğunda da meyveleri minimum 15 yılda alınır.

Burada hepimizin tek bir ortak görüşü var o da eğitim sisteminin yetersizliği ancak siz nedendir bilinmez ancak hâlâ üniversite sınavının baraj puanlarının kaldırılması, 0.5 net yapan öğrencinin tercih yapabilmesini savunuyorsunuz. Size bunun şu an olmasa bile ileride çok büyük sorunlar yaşatacağını söylüyorum. Yani insanlar okusun ne olacak demek ileride çocuklarınızın işsiz kalmasına sebep olduğunda ah vah etmemek için oturup düşüncenizi kontrol edin.

Ek olarak hiç kimse ailesini mutlu etmek için bir okul okumak zorunda değil, olamaz da.