Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@neraxpert; Dikkat ettiysen bazı meslekler için dedim. Mimar, mühendis vs. Matematik olmadan olmaz zaten. Hakiki sayisal bölümler belli.
Hocam, kendinizle çelişiyorsunuz yapmayın etmeyin. Herkesin, rahatça bir baraj olmadan okuması demek, o bölümlerin o mesleklerin hiçbir vasfının kalmaması demektir. Osmanlı dönemiyle kıyaslamak için tüm şartları karşılaştırın ve o şekilde kıyaslama yapın. O zaman ki devir bambaşka şu anki devir bambaşka. Şu an ülkeler uzaya çıkıyorken biz daha eğitim sistemini oluşturamamışız. O üniversitelerde hoca olarak bulunan bir çok vasıfsız insan sadece diploması kadar bilgili. Elinde kitap, karşısında slayt anlat geç.. Ögrenciye bir şey katabildim mi diye kaç tanesi düşünüyor? Bugün lisede ortaokulda, sınav ortalaması 20 30 olan öğrencinin sözlü puanları şişirilerek mezun ediliyor. Bu adamların üniversite okuması ne ülkeye bir şey kata ne de kendisine. Zaten lisede verilen eğitim (Meslek liseleri haricinde.) üniversitede verilenin bir alt düzeyi, orada o derse çalışmayan adam gidip üniversitede çalışmaz. Kusura bakmayın ama düşünceniz çok yanlış. Üretim yok diyip, eğitim sisteminin kötü olmasına karşın susup, herkes okusun çok iyi olur diyip üstüne üstlük ülkenin iyi bir halde olmasını bekleyemezsiniz.