Samedreis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@trchalar; değerli hocam madem matematik önemli bu kadar ki bana göre de önemi 4 işlem çoğu meslek için yeterli bunu bana matematiği iyi yapan bir büyüğüm demişti lise de ona da öğretmeni demiş galiba. Sağ beyin ve sol beyin var sen diyorsun ki sol beyni çalışan okuyabilir Sağ beyin matematik yapamıyor çünkü sözel zeka vs. bir sürü zeka türleri var madem bilimselsin. Herkes aynı şekil öğrenemez ne matematik bilmeyenler var 4 işlem dışında diyorum bunu adam çatır çatır kodlama yapıyor. Matematik önemli çok önemli sana katılıyorum sıradan meslekler için 4 işlem yeterli. Adam sayisal bölüme gidiyor alakası yok sayisal ile diyor birebir dinledim ben bunları.
Matematik bilmeden çatır çatır neyi kodluyor? Okuduğunuzu anlayıp okuyun. bende aynı şeyi diyorum. Şu an getirilen ve son zamanda uygulanan sistem yanlış. herkese üniversite okutmak yanlış. Matematik bilmeyen adam mühendislik okumasın. Ben 4 işlemle çatır çatır kodlama yapıyorum diyen, yazılım diplomasına sahip olmasın. Adam yatkınsa gitsin zanaat öğrensin. Sanatcıysa, tasarımcıysa gitsin güzel sanatlar okusun. Olay zaten bunun uygulanmaması. Adam sınavda başarısız ama bu adamın gireceği mühendislik fakültesi var. Gidiyor bunu okuyor. bu nasıl saçmalık. Belki sanayide olsa, fabrikada çalışsa 10 numara aranan usta olacak. Zamanında almanyanın arapların yalvararak gelin dediği motor ustalarının yarısı okuma yazma bilmiyordu. Şimdi sanayide çırak yok. Berberde çırak yok. ne demek herkes üni okusun, ne demek herkes diploma alsın. böyle sistem mi olur. inşaat sektörü usta, işçi bulamıyor. Gel ankaraya mobilya sektöründe işçi bulamıyosun, usta kalmamış sektörlerde. Herkes üni okuyor. Böyle saçma bir şey olabilir mi ya. Bir meslek yılda 200-300 bin mezun verebilir mi ya? 200-300 Bin kişilik istihdam mı var? Elimi sallıyorum avukat, mühendis. Adam gitmiş ıvır zıvır üniye avukat olmuş, elinde telefonla icralıklardan para dileniyor. ya 10 yıl önce, 15 yıl önce sen avukata bunu yap diyebilirmiydin? Ya ben şirketlerde yöneticilik yaptım, Asgari ücretle mühendis çalıştırdım. işten çıkarmayım diye gözümün içine bakıyolardı. Bu çok mu iyi?