@neraxpert; Devletin herkese is verme mecburiyeti yok açık olursa alır net. Adam kendini geliştirmeye gidecek kafasında hemen devlete girip kafasında olmayacak. Acaba apple, Microsoft, tesla vs. Binlerce şirket var onlardan birine girebilir miyim diyecek ki diyenler zaten orada suan. Bölüm açmasa da açılmadı dersiniz ama sorun o Allahını seversen kaç tanesi işini iyi yapıyor bir devlet dairesine gidiyorsun Allahım azar yemeseydim diye içinden dua ediyorsun. Bana üretilen birsey söyle ilk 10 bine girenlerden ben bilmiyorum.
Bugüne kadar bir şey üretilememesinin sebebi sizin gibi düşünenlerin ve eğitim sisteminin berbat olmasından kaynaklanmakta. Devlet tabii ki herkese iş vermek zorunda değil ancak bazı şeyleri düzeltmek zorunda. Onların işini iyi yapmaması, devlet dairesinde çalışan insanların kaba davranmalarının sınavlarla bir alakası yok, sınavlarda insana nasıl davranılır o sorulmuyor. Eğitimden kaynaklanan bir problem. Bu da yine eğitim sisteminin eksikliğini gösterir. Microsoft, Apple, vb. bir çok şirkete girmek gibi bir hedefi olan insanların ve sadece hedefte bırakmayıp çalışan bir insanların işsizlik gibi bir probleminin olacağını düşünmüyorum zaten. Problem hemşire, öğretmen ve bir çok atanamayan, işsiz kalan meslek dalında. Bunları sorgulamak yerine bulduğunuza şükredin mantığıyla bugünlere kadar bir şey üretemedik. Şükür etmek tabiki gerekli ama sorgulayıp, kötüyü iyiye çevirmek için çabalamakda şükür etmek kadar gerekli. Umarım bir gün siz veya aileniz işsizlik problemi yaşamaz.