2016 dan beri dijital işler yapıyorum. Eskiden birkaç iş yapar ayı çıkarırdık. Şimdi ne eskisi gibi iş yapabiliyoruz nede yaptığımız işin bir maddi değeri kaldı. R10

Dün wordpresste iki temayı kurmayı öğrenen adam benim 1000 lira fiyat verdiğim yere 300 lira fiyat veriyor. (1000 de çok az diyeceksiniz ama insanlardan daha fazla para bekleyemiyorsun şuanki şartlarda. Ayrıca kurumsal işlerde daha yüksek fiyatlar alıyorum orası ayrı. Lütfen linçlemeyin. )

Bu arkadaşlara soruyorum neyi nasıl yapıyorsun da 300 lira fiyat verebiliyorsun. Zamanının hayatının hiç mi değeri yok. Her şeyi geçtim o işi yaparken benim harcadığım elektrik, içtiğim kahve, kullandığım internet zaten neredeyse o paraya mal oluyor bana. Sen ailenin evinde bunları düşünmüyorsun tabi baban nasıl olsa ödüyor kafan rahat. Belki ister babam ister dedem öder sanane de diyebilirsin ama hiç yoksa 300 lira ile sokağa çıktığında ne alabileceğini bir düşün be insan.

Durup dururken müşterilerin kafasını karıştırıp, affedersiniz ama kendileri karşısındaki insanın kölesi olmayı kabul etmişler bizi de sürüklemeye çalışıyorlar.

Bu yüzden bu forumdan çok çok nadir iş alırım. Neredeyse tüm işlerim reel piyasa ve yılların getirdiği networküm üzerinden geliyor.
Burayı düzgün profili olan insanlara ücretsiz yardımcı olmak ve biraz kafa dağıtmak için ziyaret ediyorum sadece.

Yaptığınız işe ve kendinize güveniyorsan r10 bataklığından çıkıp gerçek dünyada gerçek insanlarla iş yapmaya başlamanızı öneririm.