serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teşekkürler arkadaşlar aklımda olmayan bir kaç noktayı sayenizde fark ettim.
Kiralamak fikri gayet mantıklı gelmeye başladı alım öncesi.
Merhaba hocam,
Öncelikle kendim oto alım satım yapmaktayım. Ayrıca motokaravan imalatını yapıp satmaktayım. Karavanla ilgili A'dan Z'ye ne sormak isterseniz size yardımcı olabilirim.
Kendiniz yapabilirseniz kesinlikle kendiniz yapmanız ama yok ustaya yaptıracağım diyorsanız o işin içinden çıkılmaz hale dönüşebiliyor. Usta zamanında bitirmiyor, verdiği sözü tutmuyor, sizin istediğiniz gibi yapamıyor, malzemeyi kullanmış oluyor tekrar malzeme almak zorunda kalıyorsunuz vs vs. Birde işin en kötü tarafı usta bulamadığınız gibi düzgün işçilik yapan firmalar yada ustalar fahiş fiyat istemekte sadece işçilik 30.000 TL ile 80.000 TL gibi rakamlar duydum. Daha ucuza yaparım diyenler usta değil mobilyacı oluyor. Öncelikle kendiniz aracı seçin nasıl bir bütçe ayırdınız. Motokaravanda bütçe önemli 100.000 TL ye de karavan bulabilirsiniz 1 milyona da. Size tavsiyem kafanızda seçtiğiniz boş aracın fiyatına bakın üzerine en az 100-150 bin TL arası maliyet ekleyin eğer ki aradaki fark çok ise ustayla ruhsatıyla vs uğraşmaya değer diyebilirsiniz. Sorularınız var ise yardımcı olabilirim. İyi akşamlar