"Yeterince dev var. Yeterince sen yoksun" .

Godaddy'nin bu sloganını çokça duymuşsunuzdur.
Video izleme keyfim bu reklamla bölündüğünde küfür edesim geliyodu hep.
Bir keresinde durdum ve düşündüm. İşte o zaman anladım ne kadar güçlü bi slogan olduğunu.
Gerçekten bilinçaltına mesaj gönderiliyo.

(sebebini burda anlatıyorum)
Bu firmadan hayatımda en fazla 1 kere alışveriş yapmışımdır.
Aslında sattıkları şeyler övülmeye değer diyemeyiz.
Neyse, şimdi asıl anlatmak istediğim kısma gelelim.

Godaddy pazar araştırmasında internet girişimi yapmak isteyenlerin en büyük çekincesini nokta atışı tespit etmiş; geç kalınmışlık hissi.
"Herkes yolunu tutturdu. Ben çok geç kaldım. Başlasam bile onca devin arasında sesim cılız kalır. Başaramam. "

Hatırlayın, muhtemelen sizi de bir girişimden alıkoyan en büyük çekincelerden biri budur.

Kendimden örnek vermek gerekirse...
İlk defa site hızlandırma hizmetime başlayacağım sırada en büyük çekincem buydu.
"Zaten bu işi uzun süredir yapan ve düzenini kurmuş kişiler var. Bana pasta kalmaz" diye düşünüyodum.

Sonra youtube kanalı açmak istediğimde şunları düşünüyodum kendi kendime:
"Oğlum aptallık yaptın erkenden başlamadın. Şimdi yığınla youtube kanalı var. Sen kime ne videosu çekcen.
Milyonluk kanallar varken sana söz düşer mi?"

Evet görüldüğü üzere sizden önce devleşmiş başkalarını görünce insanın şevki kırılıyor.
Bu sadece hatırladığım 2 örnekti.
Ama mesela sonradan site hızlandırma işinden de tatmin edici paralar kazandım youtube kanalımdan da.

Youtube kanalım 200 abone bile değil. Normalde yüzeysel bakarsanız benim bu kanaldan binlerce lira kazandığımı göremezsiniz.
Nitekim @KraLL54; hocam da bilir. Youtube artık insanların dijital kimliği oldu. Buradan edindiğiniz networkle işler yapıp para kazanabiliyosunuz.
Yani adsense yada afillate dışında açılan kapıların haddi hesabı yok. Bununla alakalı bazı ince ipuçları falan da var aslında ama onu başka zaman paylaşırım sizinle.

Şunu demek istiyorum.
Sizin eşsiz bir karakteriniz var. Kimsede olmayan yetenekleriniz var.
Kendinize özel bakış açınız, kaşınız gözünüz ses tonunuz var.

İnsanlar eğer başkalarında bulamadığını sizde bulursa, kendine yakın hissederse iş bitmiştir.
Ek bir çabaya da gerek yok. Kendiniz olun bu kadar. Devlerin arasında ezilmezsiniz korkmayın.
Muhtemelen benin 170 kişilik kanalımdan kazandığımı 100.000 abonesi olanlar kazanamıyordur. (onlar adsense odaklı ilerliyor çünkü.)

Youtube kanalıma bir yorum gelmişti.
Normalde videolara yorum yapmayan bir arkadaş üşenmeden bana yorum yapmıştı.
Düşünsenize milyonluk kanallar falan var. Ama bunun bir önemi yok işte. Beni kendine daha yakın bulmuş hepsi bu.
Ve bu çok mutluluk verici benim açımdan.

Kısacası yeterince dev var, yeterince sen yoksun sloganı çok manidar ve aşık oldum buna ben.
Adeta hayat mottom haline geldi. tüm anlatıcaklarım bu kadardı teşekkürler.