Arkadaşlar merhaba bir süredir toplu sms firması kurmak için araştırmalar yapıyorum. Bu konuda 1-2 sorum olacak sizlere. Müşteri çevrem vs yeterince var.
1. sorum sıfırdan kendim şirketi kurup sth lisansı vs hallettikten sonra sizce beni bekleyen zorluklar neler olacak müşteri bulmak dışında?
2. sorum bu tarz lisanslı bir firması olup devretmeyi satmayı düşünen var mı?
Kısaca Ortama Size Bir Fiyat Diyelim, altta saydıklarım standart daha bir çok ek ödemeniz olacaktır. Kolay bir iş değil aslında. STH lisansıda alsanız aylık ödemeleriniz yapacaksınız. Bu yüzden 2021 12.ayında bir çok STH firması kapatıp bayilik sistemine geçmiştir. Sizde eğer kurumsal bir firma iseniz
konumdan bayilik başvurusunda bulunabilirsiniz.
11/06/2016 tarihli ve 29739 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinde yer alan Başlıca Önem verilmesi ve uyulması gereken kurallar;
TİB e direkt bağlanP kurularak (G.SHDSL ) verilerin 6 saat de bir TİB e gönderilmesini sağlayan alt yapı kurulumu
Toplu SMS sözleşmesi Evraklarıyla beraber alınması ve her aboneye 1 adet 850 hat tahsis edilmesi
CLI (BAŞLIK) Aboneye tanımlanan başlıklara dair evrak ve ispatın sağlanması
1.000.000 TL (Bir milyon TL) *Ödenmiş Şirket sermayesin varlığı
Alt yapı maliyetleri: 350 Bin - 500 Bin Euro değerinde SMS yazılımları ve eklentileri
1.000.000 şirket sermayesi + 1.000.000 operatörlere teminat ortalama
E1 (bağlanP kablosu ve kartların ) bağlı olduğu serverlar aylık ücreti operatorlere 10.000 Euro ortalama,
Teknik personel maliyeti 7/24 servis+idari Personel Maliyeti+Yazılım ekibi maliyeti hesaba katmanız gereklidir.
STH Firmaları yıllık BRÜT CİROlarının
%0,35 kısmını UlaşPrma ve Denizcilik bakanlığına ödeme yükümlülüğü
STH Firmaları Yıllık BRÜT CİROlarının
%1 kısmını BTK ya ( Bilgi Teknolojileri Kurumu ödeme yükümlülüğü,
Bu fiyatların üzerine 5 kalem vergi (Denizcilik ve UlaşPrma Bakanlığı + BTK + ÖİV + KDV + Gelir Vergisi ) + Altyapı Yapım ve İşletme maliyetleri + Personel Giderleri Eklenmesi gerekmektedir,