asporkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle hayırlı cumalarınız olsun.

Yaklaşık 1 ay önce bir konu açmıştım. Fiber internet sahibi oldum ve cidden bedava internet kullanıyorum.

1 Gigabit down ve up olmak üzre yaklaşık 20gündür aralıksız internetimi ve modemimi kontrol ettim.
Ne bir kopukluk yaşadım ne de internetimde yavaşlama oldu.

Belli başlı bazı hosting firmalarında sunucularım ve hostinglerim var. Bunlara para verene kadar düşük ölçekli başlangıçla evde bir sunucu kurmak istiyorum. Fakat sunucu kurmak konusunda bilgili değilim.

Bazı ihtiyaçlarım var ve bunlar için bilgili arkadaşlardan öneriler almak istiyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur.
Çok fazla web sitem yok. Bunun yanında tanıdıklarımın ve bazı tanıdığım firmaların da web siteleri benim sunucularada.

Evde sunucu kurmak için bana önerebileceğiniz, çok pahalıya kaçmadan bir sunucu, belki ilerleyen zamanlarda yükseltmek isteyebilirim bu nedenle bazı parçalarının ileriye dönük olması mantıklı olacaktır. Örnek bir işlemciye şimdi ciddi paralar vermeme gerek yok fakat, ana kartı yada kasasını ileriye dönük seçmek mantıklı olacaktır.

Kasa tipine geldiğimde evde olacağı için olabilirse küçük olması tercihtir. Fakat küçük olmazsa zorunlu değil.
Ek olarak sunucu sistemi kurmam için gerekecek diğer ürün yada yazılımlar konusunda bana engin tecrübeleri ile yardım edecek arkadaşları konuma bekliyorum.

Ücret konusunda ciddi İT cilere para vermiş gibi değil de harçlık gibi düşünebilirsini. Tabi ücretsiz yardım etmek isteyen olursa tercih meselesidir

Şimdiden ilginiz ve alakanız için Teşekkür Ederim.
İyi Çalışmalar.
bunun icin en iyi yontemlerden birisi NAS
ikinci al bir tane alip yapabilirsin
bende yapmistim