Hepimizin dertleri var, senin de olacak.
Kimimizin ailesinden kaynaklı kötü bir çocukluk ya da kötü bir aile ortamından psikolojik sorunları olabiliyor.
Kimimizin evlilik tarihi aldığı sevgilisi trafik kazasında ölebiliyor.
Kimi tecavüze uğrayabiliyor.
Yaşamak gerçekten zor ama üstesinden gelmek mümkün.
Öncelikle geçmişte yaşananlar yaşandı ve bitti o bataklıktan çıkman lazım. Bu kolay mı? Hiç bir zaman hayat kolay olmadı.
Hayat her zaman galip gelir sende hayatın yanında saf tutarsan ne güzel.
Evlilik tarihi aldığım sevgilim hayatını kaybetti.
Hayat anlamsızlaştı, yaşamak ne ki? hiç bir şey teselli etmedi. Ailemi çok seviyorum onlarda mı ölecek? Evet yakın bir zaman sonrasında babamı da kaybettim.
Bir daha yüzümün gülme ihtimali ve mutlu olma ihtimalimde öldü.
Bu ölüm tam tamına 1 gün sürdü.
Kayıplarım bendende bir parça alıp götürdü ama ben düşmem ve diz çökmem bu hayata dedim.
Başarısız mı olacağım? olurum! mutsuz mu olacağım? olurum!
Al dedi hayat sana maddi problemler.
Yaklaşık 30 40 milyon$ lık kayıplardan bahsediyorum, sıfır değil eksiyi görmek.
Dedim ne kadar güzel boy verip görelim en dip neresi.
En varlıklı dönemimizde en sevdiğim yemek patatesli yumurtaydı, eksiyi gördüğümde de şimdide aynı.
Hülasa ben bugün evli, mutlu ve maddi açıdan rahat bir yaşam sürüyorum. Hayatımı idame ettirmek için çalışmam dahi gerekmiyor.
Bunları sana anlatıyorum ki hayatın tek yöne aktığını düşünme, geçmişe takılma çünkü hiç bir şey geçmişi değiştirmez.
Hayata meydan oku. Başarısız mı olacaksın ol arkadaşım! Başarısız ol sende herkes başarılı olamaz.
Benimde bir çok başarısızlıklarım var, başarılarımda var.
Zorluk ne?
Ailene olan güvenini mi kaybettin? Kendi kurduğun ailede yaşamak için emek ver! veriyorsundur elbette...
Maddi sorunlar mı? bir dağ kadar yüksekten düştüm işte karşındayım biraz süründük, ölmedik!
Para kazanılır, insan kazanılır, sevgi kazanılır, güven kazanılır ama kazanılmayan tek şey senin umudunu kaybetmen!
Burada benim durumum sana daha acı gelebilir ama öyle değil çok duygusal bir insan için bir söz bile benimle ya da seninle aynı acıyı yaşatabilir o kişiye.
Acıları yarıştırmak ya da senden daha kötüleri var şükret kafasında olmak değil amacım.
Geçmeyen ve değişmeyen hiç bir hayat yoktur, bunu anlatmak istedim.
O bataklıkla yani geçmişle hesaplaşmandan vazgeçmedikçe daha çok çamura batarsın ve çıkman o derece zorlaşır.
Geçmişi sal gitsin iyisiyle kötüsüyle çünkü geçmişe karşı kazanılan bir savaş olamaz.
Geçmişi saldığın gün emin ol suyun yönü değişmeye başlar.
İyi davran kendine.