Selamlar

21 Senelik Marka olan Kadınlar Kulübü sitesini duymuşsunuzdur. Bu Sabah fark ettim ki E-Ticaret Kadınlar Kulübü adında farklı bir marka girişimi var.

Marka ihlali söz konusu olmuyor mu ? Başına veya sonuna ek getirilerek marka ihlal sorununu çözebiliyor muyuz ?

Edit: Marka Sahibi Mustafa Eğerci Açıklaması:

Alıntı
Taklit edilmek onore edici mi yoksa can sıkıcı bir durum mu bilemedim.

20 senelik bir projesiniz, 15 yıllık bir marka tesciliniz var ama tescilinizin hiç bir önemi yok. Pazarlama uzmanı arkadaşlar sizin markanızın önüne bir sıfat ekliyor ve tescile başvuruyor. Size ait markayı önüne bir ek koyarak pazarlıyor. Hakiki Kadınlar Kulübü, Öz Kadınlar Kulübü, Laylaylom Kadınlar Kulübü.

Buna örnek verirsek Akıllı Kadınlar Kulübü, bunu proje olarak bir GSM operatörüne biz sunmuştuk. Projeyi sunduktan 2 ay sonra bir baktık ki o kocaman GSM operatörü marka tescile başvurmuş. Tabi anında itiraz ve marka başvuruları kabul edilmedi. Peki GSM operatörü ne yaptı hem bizi hem TPE'yi mahkemeye verdi ama davaların hiç birine gelmeyip davanın düşmesine sebep oldular.

Markasını oluşturamayan yetkinlerin yaptıkları projeler tutulur mu? Tutulur, belki de daha başarılı olurlar.

Dedim ya biz onore olduk darısı taklidi olan tüm projelere....