Romitet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
İş hukukunda tutanak 6 günlük hak düşürücü süreye tabidir. Zira olması gereken, tutanağa konu olayın yaşandığı gün tutulması esastır.

Ayrıca önemli bir konu hakkında (Örneğin iş yerinde 2 ay önce hırsızlık yapılması vb) bu hak düşürücü süre işverenin / vekilinin olayı öğrendiği, tespit ettiği tarihten itibaren başlar.
Yani tek taraflı bir istekle, bazı şeyleri değiştirelim, geçmiş tarihli tutanak tutalım demekle geçerli bir tutanak olmaz. imzalanması zorunda kalınmaz. Bu konuda da tamamen net bir yorumda bulunmak doğru olmaz. Kritik bir konuysa bir hukukçudan destek alıp danışmanızı öneririm.
Merhabalar öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu konu ile alakalı olarak bir soru daha yöneltmek istiyorum cevaplar iseniz çok teşekkürlü kalırım. Bugün iş yerin de benim vardiyam 15:00 de bitecekti fakat 14:50 de takım lideri beni arayıp sohbet etmek için geleceğini beklememi söyledi. Bende resmi evrak var ise hiç bir şekil de imza atmayacağımı onun dışında dostane bir sohbet edecek iseniz beklerim dedim 1 saat sonraya sözleştik o boşlukta ben eve gittim ve geldim vardiyam çoktan bitmişti ve Takım lideri geldiğin de ise sohbet için oturduk o sırada önüme ' Tutanak çıkarıp savunmamı almak istedi ' Ben bunu kabul etmedim vardiya saatleri dışında olduğumu söyledim daha sonra bir üstünü aradı ve benim dediğimi iletti üstü telefonda beni isteyip ve ben sana bunu tebliğ etmiş olarak sayarım savunma yazmaz isen imza atmaktan imtina etmiştir yazıp gerekli yerlere yollayacağını söyledi. Bu durum da ben yine kararım da nettim imza atmadım vardiya saati dışında olduğum için bu konuda ben haklı mıyım ?