tesekkürler hocam, eskisi gibi cok zamanim olmuyor bir seyler yazmak icin .
Konuya gelince: c++ ögrenmenin amaci önemli. Bir grafikerin c++ ögrenmesi mantiksiz geliyor. C/C++ dilleri spesifik isler icin tasarlanmis dillerdir. Kalkip desktop uygulama yapmak icin c++ kullanilmaz, elbette yapilir ama sag kulagi sol elle tutmak gibi. Assembly de yapabilirsin ama ne geregi var? Eger gömülü sistemler, oyun motorlari, cracking vs gibi alanlarla ilgilenmiyorsaniz c++ ögrenmenize gerek yok. Kaldi ki c++ zor bir dildir, bir cirpida ögrenilecek bir sey degil, yillar gerekiyor.
Onun yerine yüksek seviyeli ve %100 nesneye dayali bir dil ögrenmek daha mantikli. Java ya da C# olabilir. Türkiye'de sanirim C# daha popüler. C#'i ögrendikten sonra c# ile bir cok sey yapilabilir
Oyun gelistirmek icin Unity 3d
Desktop uygulama, web uygulamasi (asp.net core, blazor)
mobil uygulama (xamarin.android, xamarin.ios ve xamarin.forms)
hatta gömülü sistemler icin windows IoT ile bile bir seyler yapilabilir.
Tabi burada soru su, c# her platform icin uygun mu. Mesela mobil uygulama yaparken c# mi kullanmaliyim? ya da web uygulamasi yaparken.. Bunlara yönelik dil ögrenilir. Ama temel olarak nesneye yönelimli programlamayi c# üzerinden ögrenmeye baslayip ilerleyebilirsiniz.
Ben yerinizde olsam ne yapardim peki onun cevabini da vereyim:
grafikerlikten gelen tecrübeyle iyi tasarim yapiyorum demektir. Mobil sektör cok gelisiyor ve ben kendimi bu alana yönlendirirdim. Hem iOS hem Android icin uygulama gelistirebilecegim cross platform bir teknoloji olarak flutter'i secerdim. Bir cok kaynak mevcut. Ilk basta tasarim tarafi cok karisik gelse de, 5 yasindaki cocugun bile rahatca yapabilecegi kivamda oldugunu görürsünüz.
Yaratici bir bireysem marketler icin bol bol uygulama yapar ve yayinlardim. Ücretsiz versiyonlara reklam koyardim. Reklam görmek istemeyenler de ücretsiz satin alirlardi. Tabi sadece türklere yönelik degil, dünyaya yönelik uygulamalar yapardim.
Ama siz mobil taraf yerine desktop, ya da web'i sececekseniz ona uygun dillere ya da teknolojilere bakmaniz gerek. Mesela web tarafinda (backend asp.net core, front end blazor ya da vue.js olabilir) gibi. O yüzden öncelik olarak hangi alanda calismak istediginizi düsünüp ona göre dil/teknoloji secimi yapmak mantiklidir