caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatını bu mottoyla yaşarsan zaten tövbe etsen de kurtulamazsın. Eğer ben hayatımı günahla geçireyim son anda tövbe ederim diyorsan zaten bütün ömrün boyunca o tövbenin kabul olmaması için dua etmiş gibi olursun.
Ama bu dediklerini yapıp aklında tövbenin T'si yokken, bir anda yaptıklarından pişman olur, Allah'tan hidayet bulur, gerçekten tövbe eder ve yaptıklarının tam tersiyle dünyaya katkıda bulunursan, mesela adam öldürdüysen adam yaşatarak, öğrenci zehirlediysen öğrenci yetiştirerek vb. yaptığının misliyle geri verirsen ve tövbe edersen, bize düşen Allah affetsin demek olur, tövbenin kabul olup olmayacağını Allah bilir ama o saatten sonra biz o kişiyi geçmişiyle yargılayamayız.
Şeytanın en büyük tuzağı sen bittin senden bu saatten sonra bir şey olmaz demektir.
Oysa Allah'ın rahmeti ve tövbe kapıları asla tükenmez.
Allah insanı her zaman kabul eder.
Şeytan ise insan bu kapıyı denemesin diye ona her türlü oyunu oynar.
Diğer insanlar da böyle senden bir şey olmaz sen iflah olmazsın sen eskiden şuydun buydun diyerek şeytana destek olur.
O adam o insanların sözüne kanıp, ulan bunlar haklı heralde benden bir şey olmaz ben en iyisi eski halime döneyim derse, bu lafları eden adamlar da günaha girmiş olur.
Maalesef bu tip kişiler anlamıyorlar hocam. Kendilerini hiç günahsız sanıyorlar. Sorsan namaz yoktur ama bilmiyorlar ki kabirde ilk sorulacak soru namaz olacak namazı yoksa diğer sorular sorulmayacak bile.
Ama insanların tövbe etmesine karşılar. Şimdi bu adam zamanında bu tip şeylere girdi diye ne yapması gerekiyor? Cinayet mi işlesin kumar mı oynasın zina mı etsin sürekli bunları mı yapması gerekiyor?
Hiç hata yapamayacak sanıyorlar herhalde
Haşa Allah bilmiyor mu ki insanın birçok günaha bulaşacağını da bunca affedeceği ile ilgili ayet indirdi.

Peygamberler bile Allahın rahmeti olmasa cennete giremeyeceklerdi. İstediğin kadar sevap işle ama Allahın rahmeti olmadıkça hiç kimse cennete giremeyecek.
Affedecek olan son söz sahibi de Allahu teala'dır sonuç itibariyla. Haşa kainatın sahibi bizmiş gibi onun tövbesi kabul olmaz demek nedir

sizce demiyorum bu arada bunları hocam bu düşüncedeki kişilerin okuması için yazdım