Selamlar arkadaşlar. Birkaç ay kadar önce sitemde bir takım değişiklikler yapmak için root dizinde test klasörü oluşturup siteyi orada yeniden kurup tüm içerikleri tekrar aktardım. Ardından işlemler bittikten sonra root dizini temizleyip test klasörünü root dizine taşıyıp son rötuşları yaptıktan sonra işlemlerimi tamamladım.
Bugün veritabanını kontrol ederken post_content tablosunun guid sütununda bazı yazılarımda hala
site.com/test/... diye artıklar kaldığını gördüm. Dedim sorgu kullanayım da şunları da temizleyeyim, hepsini bulup
site.com/test/ olanları
site.com yaptım (akıllı ben, üstelik herhangi bir aksilik olmasına karşın veritabanını yedeğini de almadım). Bunun ardından siteye girdiğimde bütün içeriklerim patlamıştı.
Temamın page builder'ıyla oluşturduğum header, footer, sayfa üstü ek başlık vs. için layoutlar, içerik layoutları aklınıza gelebilecek tüm tasarımlar uçmuştu. Dedim bari bunları devre dışı bırakayım, en azından sorun çözülene dek default halleri gözüksün. Bir baktım yazı ve sayfa içeriklerim de uçmuş. Bütün yazı ve sayfa içerikleri yerine o sayfanın WordPress Embed versiyonu duruyor.
Baktığımda yazı ve sayfaların kısa URL'leri gözüküyordu, dedim herhalde bunlardır, temizleyeyim de hepsi düzgün olsun dedim ama olan oldu
Dersimi almasına aldım, hosting şirketimle iletişime geçip en son yedeği geri yüklemelerini de rica ettim ama bu
guid tam olarak nedir? İşlevi nedir? Niye bu kadar ters tepti sizce?
Kullandığım sql sorgusu da şu:
UPDATE wp_posts SET post_content = replace(guid, 'siteadresim.com/test/', 'siteadresim.com/ ');