Birinde bir şey yoktu alamıyordun, diğerinde her şey var para değerini yitirdiği için alamıyorsun.
Umarım o zamanları yaşamayız ama istikamet o yöne doğru gidiyor.
Eklemek gerekirse, mevcut iktidar orta sınıfı oluşturdu. Oluşturduğu hızla da yok etmek üzere.
Esasında bugünün şartlarıyla geçmişi konuşmak kıyaslamak bana saçma geliyor. Bugünün şartlarını 20 sene önceye koyarsan herkesin kraliyet ailesi mensubu olduğunu düşünürsün. Sebebi de çok basit; yokluk.
Açalım: 20 sene cep telefonu, internet, doğalgaz faturalarını hayatamızdan çıkaralım (bunlar çok sınırlı bir kesimin erişimindeydi). Ek olarak otomobilin bu kadar yaygın olmadığını da hesaba katalım, en basitinden 10 sene önce evimin kapısına rahatlıkla aracımı park ederken şu an mümkün değil, e-5'in kenarına yan yola park ediyorum. Güvenlikli sitelerde, rezidanslarda dünyanın aidatını vermediğimizi ekleyelim, yeni bir ayfon, şayomi, samsung çıkmış, telefonu değiştireyim derdimizi de bırakalım. Liste daha uzar da gerek yok, bu maliyetleri hayatımızdan çıkardığımızda krallar gibi yaşarız. Bugünkü dertlerimizle o günkü dertlerimiz birbirinden çok farklı. 20 sene önce çalışanları işten çıkarıldığı için akşam pazar kapandıktan sonra artık toplamaya giden bir arkadaşınız olarak yazıyorum. Açlık, sefalet bugün yok mu? Var. Yarın da olacak. O dönem ayyuka çıkan dönemlerden biriydi. O sebeple yazıyorum ki istikamet kötü. Çözümü ise ya particilik son bulmalı ya da BÜTÜN SİYASİ PARTİLER YUVARLAK MASANIN ETRAFINDA EN İYİ BEN BİLİYORUM tribini bırakıp birlikte çalışmalı.
En önemlisi de siyasi kutuplaşma. 80 öncesi, 90'lardan bir farkı yok belki fazlası bile vardır. İnsanlar o partili bu partili diye aleni bir şekilde küfür yiyor küfür ediyor. Siyaset tabandan çekilmediği sürece düzeleceğimizi de sanmıyorum. 7'den 70'e herbokolog olan bir ülkeyiz. Herkes takım tutar gibi partisini savunuyor. Din olmuş resmen, siyasi mevzulara ayrılan zaman/emek din için ayrılsa cennete yaklaşılır yahu. Bu böyle olmaz.
Bir diğeri de TV kanallarındaki şu hiç bir çözüm sunmayıp hiç bir işe yaramayan tek yaptığı insanları daha da kutuplaştırmak olan sözde haber kanallarında her gece maruz kaldığımız tartışma programlarının sonlandırılması gerekiyor. Toplumun gerilmesinde bu programların payının en az %25 olduğunu düşünüyorum. Moderatörlere bakıyorum hepsi aynı, tansiyonu yükseltelim kafasında. Yahu bırakın tansiyonu yükseltmeyi, reklam alacaksınız, kendi mahallenize yaranacaksınız diye ülkeye zarar veriyorsunuz. İktidar yanlılarını izliyorum baya baya kafa bulduklarını düşünüyorum. Muhalefet yanlılarını izliyorum abooowwww ölmüşüz diyorum. Olmaz böyle. Dün gece TV100'ü izledim. Uzun bir aradan sonra ilk kez bu tür bir programı komple izledim. CHP PM Üyesi Müslim adında biri vardı. Soyadını unuttum eski vekilmiş aynı zamanda. Adamın söylediklerinin %90'ına katılıyorum ve kullandığı dili, üslubu çok beğendim, Cumhurbaşkanı adayı olsa oyumu veririm. Karşısında ise Hacı Yakışıklı vardı, adam merkez bankasının resmi verilerini reddetti yahu. Bu akıl alır bir şey değil.
Şu savunma ve saldırma politikaları bırakılmalı. Mesele artık toplumsal meseleye dönüşüyor. Bu ne ekonomik zorluğa ne de başka bir şeye benzer. İktidarı muhalefeti el ele yazık ediyorlar ülkeye.
Negüzel anlatmışsın. tebrik ediyorum.