Afrail adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben tüm faturaları kendim kesiyorum e-fatura, gelen faturalarda e-fatura olarak geliyor. Her ay muhasebeciye excelden bir tablo gönderiyorum gelen faturalar, kesilen faturalar ve ödenecek KDV hesaplıyorum muhasebeciye sadece sisteme girmek kalıyor. Bunun için aylık 300 TL ödüyorum aslında herkes kendi faturalarını bildirebilse çok güzel olur. Muhasebeci tutmak isteğe bağlı olmalıdır.
sizin bu yapıyorum kesiyorum gönderiyorum vs dediğiniz konular sizin bilinçli bir mükellef olduğunuzu gösteriyor. Muhasebe dediğiniz konu sadece faturaları sisteme girip beyanname göndermek demek değil hocam bir gün vergi denetim kurumundan bir tebligat geldiğinde bundan haberiniz olması şöyle dursun 15 gün içinde gerekli yazışmayı ve belgeleri veremezseniz ne gibi cezalar ile karşılacağınız ile yüzleşince bunu çok iyi anlayacaksınız ki bu kesiyorum dediğiniz faturalarda maliye açısından 5 sene SGK açısından 10 sene sorumluluğunuz var yani bu evrakları en az bu süre kadar saklamanız muhafaza etmeniz gözünüz gibi bakmanız gerektiği anlamına geliyor. şikayet olması şart değil olurda bir gün Sektör incelemesi başlarsa bu düşüncede olan arkadaşlar hakketten ne yapacaklar çok merak ediyorum. işletmenizi kapatsanız dahi maliye sizden 5 sene içinde dilediği zaman defterlerinizi isteyebilir bu 5 senenin ne zaman başlayıp ne zaman bittiğini yani en basitinden bunu biliyor musunuz ??

herşeye muhasebeciye ödediğiniz muhasebe maliyeti olarak bakmayın !!! elbetteki hizmetin bir karşılığı olacak Muhasebeci diye basitleştirdiğiniz Mali Müşavirler bu süreci yönetebilmek için 7 senelik bir süreçten geçiyor ve sonunda klasik sınav ile ve ciddi meblağlar ödeyerek ancak ruhsat sahibi olabiliyorlar.
ödediğiniz ücret sizin ufak defter olduğunuzu ifade ediyor. Mali müşavirinizden memnun iseniz ödediğiniz ücrete cidden takılmayın ve gün ola bu zorunluluk kalksa dahi Mali müşavirinizle gönül rahatlığı ile çalışmaya devam etmeniz nacizane önerimdir.