Shift hazırlanırken hata yapılmış olabilir. Siz açılış yapan olarak hatalı Shifti gördüğünüzde o " abi x saatten beri bekliyorum " dediğin kişiye iletmemişsin. Mesajlarda yok en azından. Bu hataya karşılık siz ceza olarak dükkanı açmazsanız bu durumu yaşamanız çok doğal. Halbuki yapmanız gereken iki şey vardı.
1. Müdürünüzü aramak veya müdürünüze durumu iletmek. Kesin bir iletişim kurana kadar gerekirse taciz edercesine arayıp/yazmak.
veya;
2. Hiçbir şekilde müdürünüz ile yada yetkililerle konuşamadınız gidip açılışı yapıp sonrasında iletişimi kurup bu durumun telafisini istemek.
İş hayatında profesyonellik bunu gerektirir.
Bunu size yazarken yeri geldi karşılıksız, isteyerek hafta sonu çalışmış yeri geldiğinde gecelere kadar çalışmış ve şuan iyi bir konumda, iyi bir maaş ile çalışan biri olarak yazıyorum.
İş vereni savunmuyorum fakat siz elinizden geleni yapmamış aksine iş vereni zor duruma düşürmüşsünüz.
Bu durumdan ders çıkarman ve yapacağın hareketlerin, atacağın adımların nelere yol açabileceğini iyi düşünmelisin. İş hayatı sorumluluğumda değil deyip yaptığınız hareketler sonucunda birden çok şeyin etkilenmesini asla kaldırmaz.
Deneme sürecinden kalmışsın, hiçbir hak talep edemezsin. Şansını dene.
Sevgiler,