şimdi bir mantık kurdum
1.olarak eğer ki sen tek pişiriciysen bu müdür bütün işi sana bağlamış demek oluyor şubeli çalışmalarda genelde müdürlere eleman almaları için belli bir miktar ücret verilir muhtemelen bu adam 2 tane eleman alması gerekiyordu pişirici konumunda sebebi ise birisi hafta içi izinli olur diğeri hafta sonu izinli olur diyerek ama belli ki üstlerine ben 2 tane eleman aldım diyip tek seni alıp senin yanına alcağı adamın maaşını kendisi çalıyor olabilir
şubeleşen zincir marketlerden tut bir çok yerde bu böyle
2.olarak şöyle bir durum var bu adam bu çizelgeyi paylaşmış bu demek oluyor ki senin gelmeyeceğini biliyor sonuçta bu paylaşım ona ait itinayla gidipte çağırmaya teşebbüs etmesi tamamen mantıksız
3.olarak birde şu var madem tek eleman alcaksın deneme süreci sonrası herkese böyle izin gününde çağırıcaksın sonra işten çıkarıcaksın bu demek oluyor ki bu adam 2 ayrı maaşı kendisi cepliyor olabilir sonuçta vardiyalı çalışmada böyle bir işte 2.bir personel alman gerekiyor bu adam taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyor
yerinde olsam hukuki haklara başvurmadan evvel öncesinde bu konuyu şirket içerisindeki üstlere iletirdim elinden geldiğince
bu işin kötü tarafı senin deneme sürecindeki hakkına çöküyor anlamına geliyor benimde başıma geldi bir çağrı merkezinde satış başına ücret aldığım bir yerde çalışıyordum 1 haftada telefonda 20 tane satış yaptım takımın en iyisinin 1 ayda yaptığı satışı yaptım adamlar deneme sürecinde beni işten çıkardılar sözleşme vs'de yoktu
sonradan araştırdım adamlar deneme sürecinde eleman çalıştırıyor o eleman satışları yapıyor sonra performans yetersizliği diyerek çıkarıyorlar senin alman gereken paranında üstüne çöküyorlardı ve bunu döngüye bağlamışlardı bu yüzden her hafta yeni bir eleman gelir eski eleman giderdi sabit takımları ise kendi tanıdıklarından oluşuyordu.
baktın eğer şirket içinde hiç bir yere ulaşamıyorsan sosyal medyada rezalet adı altında paylaşman gerekli bu durumu günümüzde deneme süreci altında elemanlar sömürülmekte emekleri hiç edilmekte hakları çalınmakta yani.