BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür konularda kesin ifade kullanabilmemiz için Google'dan dolayı bir açıklama/öneri olması gerekiyor. Her Youtube'a video çekenin bilgisinin tam olarak doğru olduğunu düşünmek yanlış. Bizimkide yanlış olabilir sadece tecrübelerimizi paylaşıyoruz.
ben bi kaç aydır haber sitelerini takip ediyorum o suretle diyorum kendimce test ettiğim için söylüyorum. Haber sitelerindeki organik kullanıcı kitlesi o sitelerin o şekilde bazı kelimelerde yükselmesini sağlıyor. Site içinde kalma süresi, site içindeki bağlantılar arası gezme dolaşma vs.

Muhammed280916 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim bildiğim haber sitelerinin ön plana çıkmasının tek sebebi markalaşma ve tanınırlık. Google sıralamalarda sitelerin güvenirliliğine de çok önem vermekte. Ulusal resmi bir haber ajansının sitesi , yeni açılmış bir sitenin veya 5-6 senelik kişisel bir blog sitesinden tanınırlık ve markalaşma sayesinde daha ön planda kalıyor diye biliyorum.
Tabiki öyle ama şimdi şu şekilde düşünelim. Sürekli girip haber okuduğun bi sayfa olduğunda google bunu kayıtta tuttuğu için kullanıcı tekrar girip o site içinde belirli bi süre zarfında dolaştığını anladığında o siteyi popüler yapıyor.

Yani site içinde insanların gezinme süresi önemli. Bir kullanıcı 5 saniye zaman geçirirse sitede o sitenin otoriter olacağını zannetmiyorum. Yine her şey kullanıcı bazlı oluyor.