üstadım sizi anladım da bağlamınız biraz yanlış.
siz kullandığınız araçların göstergelerini sıralama faktörü olarak alıyorsunuz.
asıl sıralama faktörü ziyaretçi deneyimidir.
sizin mantığınızla düşünürsek pagespeed puanları da sıralama faktörüdür sanırım?
videodaki moderatörün de bir eklemesi var fark ettiyseniz.
"zaten bu metrikler sıralama faktörü olsaydı manipüle edilmeye açık olurdu"
pagespeed puanları da rahatlıkla manipüle ediliyor. o zaman yüksek puanlarda ödülümüz üst sıralar olurdu.
site hızı açısından sorduğunuz için cevap vermek istedim.
tekrar belirtiyorum analiz verileri bizim için var. ziyaretçinin davranışlarını biz okuyalım diye.
yani bu verilerden ilhamla google aksiyon almıyor bunu belirmek isterim.
Dediklerinize katılıyorum hocam, bende böyle düşünüyorum ama bana göre arkadaşınızın direkt bir seo sinyali değildir demesi SEO ile yeni tanışan birisi için çok farklı hatalara gitmesine sebep olabilir, ve forumda sizin konularınıza bir çok kişinin ilgi gösterdiğini düşündüğüm için özellikle aradaki ince farkı bildiğim kadarıyla belirtmek istedim.
Tekrardan konuyu okuyan üyeler için söylediklerimi daha iyi anlamaları adına tekrar etmem gerekirse, sitenize ait kendi metriklerinizi her zaman manipüle edebilir, değiştirebilirsiniz ancak sitenizin google gözündeki metriklerini manipüle edemezsiniz. Siz manipülasyon ile hemen çıkma oranını, sitenizde ki vakit geçirilme süresini belki arttırabilirsiniz ama google gider gerçek organik ziyaretçilerin aynı kelimedeki rakip sitelere göre sizin sitenizde ki geçirilen süreyi dikkate alır veya siz sadece 1 kod ile sitenizi google page speed insights aracında herşeyi mükemmel gösterirsiniz ama google, google botları ile sizin gerçek açılış sürelerinizi inceler, kullanıcı deneyimine zarar veriyor mu, katkısı ne bakar ona göre sitenize karşılığını verir.
Google Page Speed konusunu tartışmaya bile gerek yok zaten kurduğunuz cümleyi ancak eklenti ayarı yaparak optimizasyon yapanlar kabul eder bence. Onlar bileartık konuları okuya okuya vazgeçmeye başlamışlardır