Sen kendi hayat hikayeni ülkenin hayat hikayesi sanıyorsun.
Sen o dönemde çocukmuşsun.
Ben gazetecilik yapıyordum.
Sen bugün yamalı mont giymiyorsun diye kimse yamalı mont giymiyor mu sanıyorsun?
Sen bugün yürümüyorsun diye bugün kimse yürümüyor mu sanıyorsun?
Ayakkabıcılara git insanlar eskiden ayakkabı alırlardı artık ayakkabılarını tamire götürüyorlar atmıyorlar.
Senin bugün durumun 20 sene öncesinden daha iyi diye bugün herkesin durumu çok iyi mi sanıyorsun?
Ailece 20 sene öncesinden daha iyi bir durumda olmanız bugün ülkenin de 20 sene öncesinden iyi bir durumda olduğunu göstermiyor.
Dünyayı matematik ile istatistik ile değil kendi küçük hayat deneyimi ile yargılayanlar hiç bir zaman doğru bilgiye ulaşamazlar.
2001 krizinden sonra Türkiye dünya ekonomisinde 21. sıraya düşmüştü.
Sonra atılan adımlar ve AKP'nin bu politikaları devam ettirmesi ile 17'liğe kadar çıktı.
Başkanlık sistemine geçtiğimizden beri de düşüyor, bu sene dövizdeki artış ile yine 21. sıraya düştük, Amerika faiz arttırdıkça 23'e kadar 23. sıraya kadar gerilemesi bekleniyor.
İstatistik, ölçme değerlendirme öğretmeyince insanlar karşılaştırma yapamıyorlar.
Dünya ekonomisi bir asansördür ve biz bu asansörün içinde boyumuz 150cm olarak boyu 2 metre olan adamlarla yükseliyoruz.
Sen diyorsun ki 2002'de 2. kattaydık bugün 22. kattayız.
Ben de diyorum ki adamlar bizden 50cm uzundu hala 50cm uzun hatta bir kaç seneye bizim boyumuz 140cm ye düşecek.
Yani dünya ekonomisinin genel gelişmesi, teknolojinin ucuzlamasını AKP yapıyor sanmak ekonomik cehalettir.
Ülkenin dış borcu 120 milyar dolardan 450 milyar dolara çıkmış.
O yamasız montunun parası, bugün arabamız var o zaman yoktu diyenlerin arabasının parası o 330 milyar dolarlık borçla alındı.
Yani arabanın ruhsatı kendinden zannedenler yanılıyor bu ülke ödemeler dengesi krizine girdiğinde o arabanın asıl borcunu o zaman ödeyecek.
Eser diye gösterilen köprü otoyol havaalanı hastanelerin parası ise bu 330 milyar dolarlık borca dahil bile değil.
Yani 330 milyar dolar daha fazla borçlanıldı, ama eser diye gösterilen herşey bu borca dahil olmayan başka borçlarla yapıldı.
Vallahi sizin ne iş yaptığınız da beni ilgilendirmez. Ve beni matamatik de ilgilendirmez ben kendimi çevremi görürüm ve gördüğüm kadarı ile yamalı pantalon ile gezen göremiyorum. Vardır ama o yıllarda memurların çocukları bu haldeydi demek istedim şimdi hangi memurun çocuğu yamalı pantalon ile geziyor söyleyin. Ben askeri ücret ile tek başıma çalışıp ev gecindiriyorum Allah'a şükür çocuğumun ayakkabısını sıfır alır giydiririm evim arabam var. Kör olmamak lazım hükümetleri yönetimleri suçlamak kolaydır ama kolay yolu seçmek akıllıca değildir.