Öncelikle merhaba sizin babanız ne iş yapiyordu bilmiyorum ama benim babam memurdu. Ve ek işler yapıyordu o halde yetmiyordu bana ayakkabı dahi alamazsdı. O dalar Pamuk şeker yapardık ek iş olarak ve her şeker almaya gittiğimde fiyatı farklı olurdu her gün. Partizanlık yapmadan söylüyorum bunları sız o yıllarda dışarıdaki insanları goruyormuydunuz yamalı pantalonlar ile gezerlerdi şimdi kıyafetlere bir bakın kim yama kullanıyor benim montumda abimden kalma 2 benden olma 3 yama vardı şimdi varmı böyle bir durum ?
Babam özel bir şirkette çalışıyordu o zaman bugünün maaşı ile alsın alsın asgari ücretin bir tık üstü, 99da işten çıkartıldı ona rağmen bahsettiğim ürünler uygundu ve alabiliyorduk.
O zamanlar yama vardı benim annem de yama yapardı montlarımıza, pantolonlarımıza. Şimdi pantolonlar yırtıldığında çöpe atılıyor yeni nesile yama verin bu ne, ben istemem bunu der. Yamayı görmemenizin sebebi şimdi insanların yeni pantolon alabiliyor olması değil, zamanlar ve bakış açıları farklı. Şimdiki nesil dış görüşünüşüne, tarzına dikkat ediyor ekstra önem veriyor, mesela asgari ücretli eleman 5 ay para biriktirip iphone 12 alıyor, zengin olduğu için mi alıyor sizce? yoksa yüksek profilli bir karakter izlenimi bırakmak için mi?. O yüzden x kuşağı ya da y kuşağı gibi tabirler var.
O yıllarda harabe gibi evde kalıyorduk Avcılar'da ama her yaz tatile gidebiliyorduk, babam bizi 2 ay tatile gönderirdi. Şimdi insanlar 1 hafta tatili zor görüyor, iki hafta tatil yapabilmek için 6 ay önceden para biriktiriyor.
60lı yıllarda muz yemek lüksmüş, her evde olmazmış babam böyle anlatıyor. Komşulardan birine muz geldiğinde toplanıp birlikte yerlermiş. Şimdi muz her eve girebiliyor, zengin olduğumuz için mi? Karıştırmamak lazım.