Sonunda Hayallerimi süsleyen, net bir duruşa sahip firmaya geçtim derken...
Yine saçma sapan katakullilere maruz kaldım. Firmanın ismini vermicem. Ama yaptıkları hiç hoş değildi.
Bu firmaya kaç tane müşterimin sitesini taşıttığımı bilseler yaptıklarından utanırlardı.

Olay şöyle.
Bundan 3 ay önce üst paket reseller servisine taşıdığım hizmetteki sitelerimin whm taşınması gerekiyordu.
Sitelerin hepsi yeni sayılır ve veritabanlarıyla birlikte 100mb bile etmez. İşte ticket gönderdim.
Manuel taşımaydı veritabanıyla beraber falan derken fatura çıkardılar. 70 TL falan bişey değil.
Cidden parasında değilim. Zaten seve seve ödeme yaptım çünkü sonuçta bir takım işlemler yapılacak doğru.

Dün bir müşterimin sitesini yine başka firmadan hayallerimin firmasına taşıttım.
Aynı whm süreçleri falan ki, sitenin dosya boyutu 3gb falandı. Ben aynı prosedür uygulanır diye düşündüm.
Hiçbir ücret talep edilmedi. Edilmesin de zaten. Ama peki ya bana yaptıkları?

Yani buradaki tutumlarını anlıyorum. Yeni gelen müşterilere hoşgeldiniz jesti için belki de bu tarz şeylerden ücret talep etmiyorlar.
Peki ya uzun süredir müşterisi olan bizler? Müşteri hayat boyu değeri açısından da biz daha karlıyız onların açısından. Sadık müşteriyiz sonuçta.

Bilmiyorum gece gece zoruma gitti. Dediğim gibi bu newbie kullanıcılara özen gösterme stratejisi aslında 2 yüzlülüktür.
Ve pek çok firma benzerlerini yapıyor. Ama uzun vadede kesinlikle sadık müşteri güvenini kaybetmek demektir.

O yüzden bugünden sonra hayallerimin firması benim için tıpkı diğerleri gibi oldu.
Kimseye de önermem şu saatten sonra.

Bu da böyle bir serzenişti iyi geceler